Tomor Gábor: Tusák



Émelyegve rejtik,                                    
mit átélnek némelyek.        
Öldöklő harc, vér-cunamik,    
pokol, hová tartanak.      
Burjánzik létük mételye.        
Kínos ügyek szőnyeg alatt.

     
                                   
A kép címe: Ököl; Szurcsik József munkája.



6 megjegyzés :

  1. Ez, valahogy, a sminkeletlen valóóság képe. Az egyetlen szépséghibája, hogy nincs hogy változtatni rajta Gábor.
    Igen jó hatsoros.
    gyuri

    VálaszTörlés
  2. Országok, családok, kisebb és nagyobb méretű közösségek belharcai... Különös is, ha ezekről szólva "közösséget" említ az ember... - Köszönöm hozzászólásodat, Gyuri! ;(

    VálaszTörlés
  3. Ha én azt leírnám, mi jutott eszembe minderről, egy pszichiátria lakója lennék, az egészen bizonyos. Olvastam a párbeszéded Gyurival, Francis, így megszólaltál , mint betűíró, s, mint irodalmár, így a művészi léted készen is van, ellenben majd hozzáfűzök én is még néhány gondolatot, de igen késő van, s nem fog már rendesen az agyam, de nem feledlek holnap sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha az ember végiggondolja, milyen életben teszi dolgát, mi mindenhez asszisztál (is) így vagy úgy, bizony, elképesztő véleményeket képes megfogalmazni... - Köszönöm látogatásodat, kedves Ditta! :)

      Törlés
  4. Ez a szőnyeg alá söprés, Gábor.......ez mennyire jellemző az emberekre......nem csak kisebb ügyekben, de úgy " általában is "
    Amolyan " becsukom a szemem ( szám,) nem fáj fejem... pedig dehogy nem, csak letagadjuk...és ezért nem változik semmi, marad a közöny...

    VálaszTörlés
  5. Pedig, bizony... Emberek, vértolulásos indulataik fogságában e világi pokluk felé tartanak. És titkolják, amennyire csak lehet... – Értjük mindketten az ilyesféle jellemző tulajdonságokat, kedves Irma! :-d – Örülök én is, hogy újra bekapcsolódsz blogoló körünkbe! :)

    VálaszTörlés