Tomor Gábor: VirradBizakodva várom,               
létem tetézze álmom.         
Skarlátszín hajjal                       
dereng a várt hajnal.                     
Maradna még az éj –                           
de szél rázza függönyét.   


A kép címe: Hajnali átkelő; Szenteleki Gábor festménye
                   


6 megjegyzés :

 1. Maradjon az éj? A hajnal vörös hajat kínál a kopasznak, nem álmot, de azt is elfújja a szél.
  Kissé szürreális a kép nekem. A verset érteni vélem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Miben élünk, mit szeretnénk? Leginkább talán az ígéretesnek remélt hajnalt, de ott a félsz, hogy rajtunk az is (ezúttal is) kifog. - A kép? Miért, nem furcsa, sokban ösztönvezérelt a világ is, amelyben léteznünk adatott? - Hozzászólásod szemléletemben meg nem ingatott, Sarolta. :)

   Törlés
  2. Szokatlan póz a bizakodásra -

   Törlés
  3. Szokatlan, persze. De a várt változás is rejt annyi ellentmondást, hogy - akár e kitekert testhelyzettel is - éreztetni próbáljuk a feszültséget. (Említettem a félsz meglétét, s a csalatkozási lehetőségről a Gyurival váltott hozzászólásban is írtunk.)

   Törlés
 2. Az "Éjszakában" élünk, örökké a hajnalt várva, remélve.
  Ha egyszer jönne is a vágyott ébredés, egészen talajtalanul érne, mert valójában, csak a sötétség talaján vagyok otthon, a vágyott állapotot nem ismerem.
  H az álom álom marad, egy felfrissítő, lélek menekülési útvonal,csalódásra sosem adva lehetőséget, talán jobban járok, kapva, az örök elérhetetlenség vágyott szépségét.
  Izgalmas gondolatot jelenítettél meg Gábor.
  gyuri

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez bizony igaz, Gyuri, csalódhatunk abban, amit nagyon várunk. És ahány ember, annyi csalatkozhat részleteiben és egészében is, ha ugyan megéri a változást, az elképzelt állapotot. Az elérhetetlen örök vágya viszont mindig reményt adó, feléje közeledni tettekre ösztönzően jó. - Értem a véleményedben kifejeződő dilemmád. :-?

   Törlés