4 megjegyzés :

  1. Leehet, hogy versed rólam szól. Különbség, hogy én nem ráfogom erőmre, tényleg nincs, és a magyarázatom igaz, de hantának tartja a családom és a barátok, mert a jelenség - sajnos -gyakori.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem rólad írtam, de mindenkiről szólhat e pár sorom. Úgy lehet, képességünk még talán lenne is hozzá, ám az akaraterővel gyűlik meg a bajunk. Most éppen Grecsó Krisztián írását olvastam, Életvégi tervezés címmel írt, a Tabuk nélkül című Spektrum-sorozatról. Hogyan tudnak elbúcsúzni a halállal küszködők? - Nem könnyen... az biztos. - Köszönöm soraid, kedves Sarolta!

      Törlés
  2. Érdekes olvasmány lehet. Irigylem azokat, akiknek nem kell hosszú ideig a közeli halál reménytelenségével élni. Megértem azokat, akik nem bírják tovább a szenvedést és maguk mennek el önként, bár elhatározni sem könnyű.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben a sorozatban együtt szenved ápolt és ápoló családtag. A gyógyíthatatlan beteg, bármilyen fájdalma lehet is (nem tudhatom), nem akar előbb elmenni, mint amit a sorsa számára rendelt. Ebből gondolom: nagyon becsüli, s a halál közelsége ellenére is áhítja az életet. Megismételve a fentit... nem könnyű ez, annyi bizonyos. @-)

      Törlés