Gyászhírek - In memoriam Kapolyi György





Érdekes, hogy vannak emberek, akiket mindenki szeret. Ilyen EMBER volt Kapolyi György is, aki ma éjjel távozott el abba a világba, amelyről oly sokat írt.

Hatalmas műveltségű, az irodalom és a képzőművészet oltáránál egyaránt jártas EMBER ő, akiről ma sem gondoljuk, hogy nincsen. S nem azért, mert a valóságban már elrugaszkodott e földi léttől, hanem, mert bölcs volt, s ezt a hihetetlen őstudást nem félt megosztani másokkal sem. Remek írásai, megjegyzései egy időben felvirágoztatták az Allegória Portált is. 237 műve van fent az oldalunkon telve bölcsességekkel és emberséggel. 

Nagyon szerettük Őt, s rettenetes űrt hagyott már betegsége idején is a lelkeinkben. Olyan EMBER volt, akitől üzenetben bármikor lehetett tanácsot kérni, s soha senkinek nem mondott nemet. 

A halálról többször is írt, s álljanak most itt az Ő szavai: 


Közvetlenül, a születés utáni, és a halál előtti állapot. Csak erről a rövid, irreverzibilis időszakról szokás nyilatkozni, az ez idő alatt történő eseményekről. Azt ezt megelőző időszakot nem szokás feszegetni, de az életet követő ködös helyzetet, annál inkább. Állítólag, a más világ, ahová kerül az ember, valami olyasmi, ami nem produkálja a valós lét helyszínén tapasztalt igazságtalanságokat, egy testetlen, lebegő időszaka a léleknek.

(Részlet Kapolyi György az Élet című írásából)


Szia Gyuri! Viszontlátásra Barátunk, mert egyszer mindnyájan Utánad megyünk, s az lesz a mi örömtáncunk, mert szép az élet, s ezt várjuk a haláltól is, ha megengedi nekünk, hogy összejöjjünk, s csak hallgassuk a Te klasszikus műveltséged a halk, s szerény hangodon keresztül tolmácsoltat!


Szeretettel:

M. Fehérvári Judit és az Allegória Portál tagjai


Debrecen, 2021. január 17. 

3 megjegyzés :

  1. Vigasztalódást kívánok a Családnak és sok-sok erőt!

    Szeretettel:

    Ditta

    VálaszTörlés
  2. Teljesen megrendültem, szép szvakkal búcsúztál Ditta, kedves Barátunktól, alkotótársunktól. Ahogy Ő szokta mondani: "Legyen neki könnyű a föld"

    VálaszTörlés
  3. Elszomorodtam most. Remek ember volt. Legyen neki könnyű a föld.

    VálaszTörlés