Tomor Gábor: Frusztrált



Hirtelen jött társulás.               
Kezdettől jelenetek,             
felcsapó viták.                   
Észrevétlen kamaszbáj.         
Széthulló fészek.                 
Mi is az a boldogság?       
                                                 


Kép a Mese tv-ről, Lázár Ervin Virágszemű című írása nyomán



6 megjegyzés :

  1. Ez ma a modern boldogság - tempora mutantur, et mutamur in illis

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem idézek statisztikát, de nem állunk jól a felbomlott házasságok terén sem. Ami a legszomorúbb: az áldatlan kapcsolatokat leginkább a gyerekek sínylik meg, akik életének adódó kedves, megható pillanataira sem jut így elég figyelem. - Köszönöm véleményed, kedves Sarolta.

      Törlés
    2. Szomorú, de igazad van. Párkapcsolatok könnyen felbomlanak és a gyerekek nem nevelődnek nemes érzelmekre, ők is a példát követik majd. saját unokáimon is ezt látom, pedig a szülői nevelés pozitív példa lehetett volna - de a mai életvitel nem hűségre és hálára épül

      Törlés
    3. Ez is visszatérő kérdés: a szülők kapcsolatát "másolva" vagy annak ellenére alakul-e a gyermekek majdani családi élete? A vágyott jót remélve választottam Lázár Ervin meséjét illusztrációnak. E műfaj - mint itt is - mindig kínálhat valami csodás megoldást! :)

      Törlés
  2. Hát Gábor. Nehéz a kérdésedre érdemi választ adni.Én, meg sem tudnám röviden válaszolni, az valami olyan, amire minden ember vágyik, és nem tudja definiálni ezt az illuzórikus állapotot.
    A Boldogság az a lelki állapot, aminek az ember mindig csak a hátát látja.
    gyuri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igaz, erre úgy általában felnőttként is nehéz valamiféle közelítő választ adni - pedig jó ideig vágyakozunk rá. Még inkább nehéz elképzelni, mit érezhet gyermeki korban az, akinek a családi közeg, mely biztonságot, szeretetet kellene, hogy adjon, indulatokkal teli, illetve elkeserítően megváltozik. - Örültem kommentednek, érteni vélem dilemmáid egy részét. :-?

      Törlés