5 megjegyzés :

  1. Remek játék -tetszik, tehát: jó a retorzió

    VálaszTörlés
  2. A játék lehet jó, habár paradox, mert nem éppen örömteli, nem szünetvárásról szól a mondóka. Tegyük csak föl a kérdést: milyen is volt a mi történelmünk? Vérzivatarokban, gyűlölködésben gazdag... - Érthetem úgy is válaszod, Sarolta: nekünk mindig a visszavágás volt a fő... @-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A játékot a formai megoldásra értettem.
      A tartalom nem játékos, sőt tragikusan komoly - de évszázadok igazolják, hogy mi "ilyenek" vagyunk: ellenséget keresünk /találunk is mindig!/ - és harcolunk, bár mi átlag emberek nem lelkesedünk, csak félünk és -vagy hiszékenyen ostobák vagyunk. A kutyák is ugatnak félelemből vagy indulatból az emberek egy része hatalmi vágyból, taktikából, megfontolásból - és bejön nekik a retorzió.

      Törlés
    2. Bejön, sajnos, minden, ami az alantas ösztönökre, a könnyedén felkelthető, fokozható indulatokra épít. De véget érhet egyáltalán a bosszúvágyat felhasználó, nyugalmas folytatást nem engedő "körforgás"?

      Törlés
    3. E téren pesszimista vagyok, előbb el kell pusztulnia a mostani agresszív, hatalomra, giccses szórakozásokra vágyó, "luxus" világnak.
      Egy Noé ideje kori vízözön elmosná a sok szennyet.

      Törlés