Tomor Gábor: Hódítás



Egyedül vagyunk, gondban vagyunk? Különleges módszerrel (szabadalmaztatása folyamatban) könnyű túljutni rajta.
Foglaljunk állást például a Ferenc körút és a Mester utca sarkán, a megfelelő időpontban, tehát nappal bármikor. A feltétel ugyanis a szakadatlan gépjárműforgalom. Az átkelésre várók közül kiválasztjuk a nekünk leginkább tetsző személyt, aki zsebkendőt szorítva arcához, lélegzetét visszatartva igyekszik átvészelni a súlyos pillanatokat. 
Ez azonban nélkülünk nem sikerülhet! a piros sokáig az. A zsebkendő el, választottunk rettentőeket slukkol, többször annyit, mintha normális beosztással tette volna. Legyünk résen (ne felejtsük, a szmog meglehetős!), s amikor a kiszemelt személy elsápad, mielőtt a földre hullana, teremjünk mellette! Ezután rutinosan, szájon keresztül nyújtsunk elsősegélyt. A hatás elképesztő. 
Az iménti beteg boldog mosolyra fakad.
A jobb fajta füstködök akár fél évre is összekötnek bennünket.


A kép címe: Egy kis édesség; Kiss Márta munkája.


2 megjegyzés :

  1. Aktuális történet, kedves humorral fűszerezve. Egyszerű, ingyenes ismerkedési mód és humanitás egyben. Megfelelő személy kell hozzá, aki éppen akkor ottkel át az úton.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ám szerencsém van, kedves Sarolta! Mert hát a fikcióhoz minden adott: ott van az átkelés előtti szédelgő, odateremtem ezt a magam-képviselte másikat, a szmog léte nem vitás - aztán az elképzelés szerint alakul minden... Ha még humor is lesz belőle, hát mi kell több ennél?! :d - Köszönöm véleményed!

      Törlés