Csörgits Kinga: Neked



Akkor mellém ült és azt mondta nekem: „azt hiszem kedves, minden félelmünk egy tőről egy közös forrásból ered. Ezek a félelmek korlátokként mutatkoznak egészen addig, amíg nem állunk készen rá, hogy szembeforduljunk félelmeinkkel.  Amikor ez bekövetkezik, nem belekapaszkodunk korlátainkba, hanem elengedjük és átlépjük azokat. Ilyenkor a félelmeink felerősödnek, vagy a félelmek által eluralt érzések törnek felszínre elementáris erővel. Ez a legnehezebb. Mert vajon mi a szimbólum és mi a valós vágy? És vajon miért vágyunk minden élethelyzetet meghódítani majd átlépni azon? Miért ez az állandó vágyódás? Azt hiszem, van valami, ami végtelenül fontos az ember számára. Ez pedig az értelem. Vagyis a siker. Ha az ember sikeres, azt jelenti, hogy kiteljesedett…illetve beteljesedett és ez megelégedetté teszi. Hogy a siker teljes tudatosság vagy korlátlan áramlás következménye az valójában másodlagos.  A tudatállapot a lényeg a siker állapota, melyet az ember, ha egyszer megtapasztalt többé nem tud élni nélküle. A siker azonban érzékeny dolog. Mert az állapot ahová vágyódunk, valójában nem létezik. Mert a siker vagy bennünk van, vagy sehol sincsen. Vajon mit kell megtanulnunk az állandó vágyódásból? Mi benne az igazi feladat? Talán a vágy csupán szimbólum. A sikertelen ember rúgkapálása és menekülése, hogy ne kelljen szembenéznie önmagával. A valós félelmekkel, kudarcokkal és a sikertelenséggel.”
Akkor én azt feleltem: „ ha kérdeznél kedves, azt mondanám, neked menj és élj meg minden pillanatot. De nem kérdezel. Bezárod magad. Törvények és szabályok borítják be az életed. Ha kérdeznél, azt mondanám, neked engedj el minden korlátot minden félelmet. Kutasd, azokat a pillanatokat melyekből csupán néhány adatik meg az életben. De nem kérdezel. Bezárod magad. Betartod Isten és ember törvényét. Ha kérdeznél, azt mondanám, neked a törvények ismerete arra tanítja a felemelkedettet hogyan lépjen át azokon. Mert a törvény a tömegé. A döntés az egyéné. De nem kérdezel. Bezárod magad. És amikor eltelik az idő az emlékeid és kétségeid újra meglátogatnak majd. És te megbölcsülve valóban újraélnéd azokat a pillanatokat, de azok már elteltek. Ahogyan a te napjaid is. Mivel megbölcsültél már tudod, az egész élet úgy telik be, hogy kiszolgálja azokat a kivételes pillanatokat. De te e pillanatokat állítottad az élet szolgálatába. Ha kérdeznél, azt mondanám neked ez a néhány pillanat az élet. Nincs több. De nem kérdezel. Bezárod magad.”


4 megjegyzés :

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Kinga.
    Ez, az egyik leg sikerültebb írása. Igazán tetszett.
    Ezért, hozzászólni sincs hogy, butaságokat meg minek hablatyolnék?
    gyíuri

    VálaszTörlés
  3. Ó, ha előbb lehetnénk bölcsebbek! Már azt tekintve, hogy készen állunk a félelmeinkkel való szembenézésre. Mert igaz: nagy baj, ha az ember későn ismeri fel, hogy ki kellene (kellett volna) "szolgálnia" a kivételes pillanatokat. Ezzel szemben, választásaival a tömegeshez igazodik. (Jó, nevezzük törvénynek.) És felfogja: az élet nevű hajó elment... Igencsak tetszett írásod, kedves Kinga! (o) (Kár, hogy - talán sietség miatt - a vesszőzéssel gondok adódnak; itt-ott hiányoznak, vagy nem épp jó helyre kerültek. - Bocs', hogy "szőrözőnek" tűnök, de korábban a Láncolat tanítványi műhelynél segítettünk egymásnak felhívni a figyelmét az olvasókat zavaró dolgokra. Szoktam írni: akiben többet látunk, attól többet is várunk. :) ) (o)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm.
    Hát igen...a helyesírás. Úgy általában jóban vagyunk, csak hát a jó viszonyt is ápolni kell(ene). Én meg köztudottan magamnak való lélek vagyok. Meg ez egy régebbi írásom. Meg...nincs több kifogásom. 😊

    VálaszTörlés