10 megjegyzés :

  1. Virág vagy bárki érző lény, akárhány éves, egyáltalán nem lehet közömbös, ha megérinti egy érzés. Ha lelke van, akkor könnyen megremeg... - Gondolom, e szép kép ihlette ezt a hangulatversed is, Ildi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kedves Gábor ! Így van bizony, az érzés nem lehet korhoz kötött, és a közöny se tarolja le. :) Kivételesen nem a kép ihlette a verset.MH Heni tett fel egy haikut, a vele való játék ösztönzött az első szakasz szakasz megírására, a következő pedig követte. :)

      Törlés
  2. Kedves Ildi.

    Az érző, és értő lélekről szólsz, ami fogékony mindenre, amire érdemes.
    Tetszett.
    gyuri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Gyuri ! Életünkben kell az értés,és érzés. Anélkül mik is lennénk? csak ösztönlények...

      Törlés
  3. Kedves Ildikó nagyon tetszenek a haikuid.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon komoly tartalommal bíró haiku (persze, "szakavatottak" szerint nem erre, pontosabba nem így való erre a haiku, le is húzták ezért az általam írtakat, másutt - ám azzal nem egyetértve ez nekem mégis tetsző). Minden egyes sora fontos, ez a "lélekgyúlás kortalan" pedig szerintem az egészet megkoronázza, kitűnő. A végén meg a kék mint a belső nyugalom, béke színe, telitalálat. Gratulálok! üdv.: Árpád

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a véleményedet, kedves Árpád ! Igen a klasszikus haiku másabb, viszont egyre elfogadottabbá válik az európai stílusú haiku is, ami kicsit másabb szemlélettel bír. Úgy gondolom, bocsánatos bűn ilyen stílusú haikut írni. :)

    VálaszTörlés
  6. Jók ezek a haikuk, Ildi! Ha lehet belekötni is, legyen már mégsem. És valójában az igazi haikuknak rímelniük sem szükségeltetik. Ellenben ezekben minden megvan, ami kell! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kedves Ditta örülök, hogy tetszik ! Annak pedig még jobban, hogy az oldalon vagy, és van kedved olvasni, kommentelni. :)
      Persze, lehet mégsem, értem... :)

      Törlés