Tomor Gábor: Kérdések, közlések



Mottó: Kétféle ember létezik: a jó és a rossz. A jó ember jobban alszik, viszont úgy néz ki, a rosszak jobban élvezik az ébrenlétet. (Woody Allen)

Kovács meditál

Miért dolgozom? Hogy pénzt keressek. Miért kell keresnem? Mert enni szeretnék. No de, miért kell ennem? Hát persze: hogy dolgozni tudjak!


Kitűnő védelem

Illetéktelenek számára – közös érdekünkben – írjunk ajtónkra levelet:
„Tisztelt Urak, Tisztelt Betörők! 
Itt nem érdemes keresgélni. A páncélszekrényben nem tartunk pénzt!
Megkülönböztetett tisztelettel: a Jóakarók!”


Kártérítés

A szabványosítást érintő változtatásokról volt szó egy sajtótájékoztatón. Az előadó elmesélt egy érdekességet, idős hölgyről, aki pincsijét fürdetés után a mikrohullámú sütőbe tette száradni. Szegény állat nem élte túl. 
A hölgy magát cseppet sem hibáztatván, beperelte a sütő gyártóját. És íme, a bíróság igazat adott neki: kártérítésre kötelezte a gyártót, mivel hiányos tájékoztatást adott. Ugyanis nem tüntette fel a használati utasításban, hogy a mikrohullámú sütő nem alkalmas kutyák szárítására.
Felelősség az áruért, avagy – mi mindenre kell a termelőnek gondolnia?


Szakmai ártalom

A rendező udvarolt pár percet, aztán meghívta a leányzót vacsorára, majd magához. Ágyába vitte, magához vonta, magáévá tette. Enyhe elégedettséget érzett, nyomban ezután elkezdett ásítozni, s már félálomban mondta: 
– Ennyi!


Vitázók  

– Hallottad? Panaszkodnak az illetékesek, hogy kevés nálunk a bohóc…
– Ugyan! Nem látod, mi folyik itt? Nagy pénzeket nyúlnak le, egész vagyonok cserélnek gazdát…
– Ne mondd már! Nincs itt semmi lopás, nálunk a nemzeti burzsoázia újra felépítése folyik.
– Erről van szó: ez itt egy nagy népi bohócképző!


Rejtély

Vége a nyárnak. Ultraminibe öltözött leányok ereszkednek le az aluljárók lépcsőin, a szemben jövők csodálkozására. Mivelhogy nem egy gyalogostársnőnk ellentmondásos viszonyban van a ráadásul dekoltált kis szoknyával: látható igyekezettel húzkodja lefelé alját. 
Igen, ez ok a tűnődésre. Ha így öltözik, a rejtőzésnek mi a célja?
Tetsszék, de ne vegyük észre?


A lényeg

Ismerjük a mondást: Nem bánja a színész, ha rossz kritikát kap, csak írjanak róla.
Ilyen közéletünk jó pár szereplőjének némely felszólalása: nem baj, ha az egész úgy nem igaz, de mindenképpen hangozzék el.


A kép címe: A folytonos gyorsulás egy szükség (még a teknősbékák számára is); Sebastian Weissenbacher munkája)


2 megjegyzés :

  1. Kedves Gábor! Nagyon figyeled a közéletet és nagyszerű meglátásaid vannak. A sok bohóc vajon a jó vagy a rossz ember kategóriába tartozik? A hiúság fontos tulajdonsága a vezető poziciókban tevékenykedőknek.
    A színészpalánták többnyire a rendező ágyában kezdik -vagy fejezik be...
    Gratulálok éleslátásodhoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Életünkben annyi minden csak beállítás kérdése. Így hát érezhetjük magunkat bohócként is jónak vagy rossznak. Olykor magam is csak később jöttem rá, hogy ismét - ha nem is kifejezetten bohócnak - marionett-figurának néztek. - Köszönöm, hogy reagáltál, kedves Sarolta. :d

      Törlés