Tomor Gábor: Gyermek szabadító



Nem egyszer hallunk csúnya végű közúti balesetekről. A szerencsésebbek közé tartozik az az eset, amikor egy felüljáró alá beszorult az előírásokat, a jelzőtáblát is figyelmen kívül hagyó külföldi sofőr túl magas járműve. Tolongott körülötte a jónép, mindenféle szakértő töprengett a megoldáson, de semmi nem segített. Egyszer csak, megunva a téblábolást, egy kislány odaszólt a nézelődő civilek egyik kocsijából: „Le kellene engedni a kerekeket.”
És csoda lőn, a tanács segített, az így nyert pár centi elég volt ahhoz, hogy a rakománnyal telt monstrum kiszabaduljon szó szerint szorult helyzetéből. 
Munkavédelmis mesélte el a történetet. Azt már csak én teszem hozzá: Olykor többet (gyermek) ésszel, mint (felnőtt) erőtlenséggel…


A kép Julien Malland alkotása, ház falán




2 megjegyzés :

  1. A gyermekek logikája, "okossága" még nem fertőződött meg a felnőttek okoskodó tehetetlenségével. Tetszik, ahogy figyeled a mindennapok apró, tanulságos eseményeit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez a "fertőzetlenség" fogott meg ezúttal... Ami persze nem jelenti azt, hogy a gyermek feleslegesen tanulna az idősebbektől. :) Viszont jó megőrizni azt a látásmódot, ami segíthet adott esetben... - Köszönöm véleményed, kedves Sarolta.

      Törlés