10 megjegyzés :

  1. Milyen igaz Gábor.
    Jelen napjainkban is, az egész világ azon mesterkedik, hogy összedőljön minden, Európa, impotens vezetői végignézik, hogy beszorulunk Oroszország, és Ameróka közé, és elhalunk.
    Sorostól ha függ, iszlám lenne a keresztényektől "Megtisztított" Európa.
    "Elpusztítják előbb egymást."
    Ez, sajnos igaznak tűnik...

    "Véred kiontott harmatával, irgalmazz nékünk Jézus herceg"...

    gyuri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Idézeted nagyon aktuális (vagy immár örökké az), pedig Villon és átköltője, Faludy már mikor leírták... Nem tudhatjuk még, végül is kik, milyen mesterkedésükkel, milyen mértékben járulnak hozzá, hogy megroggyanjon ez a világ. Reméljük, a fejleményekről olvasnak még utódaink, s talán bízhatunk abban, hogy bolygónk népe egyelőre nem járja a haláltáncát.
      Köszönöm hozzászólásodat!


      Törlés
  2. Kedves Gábor,

    Bizony abból a perspektívából -hiába a sok magasztos gondolat -csak a tények látszanak keményen, hogy "az ember farkasfog vetemény", nem kell leigázni bennünket, megtesszük azt magunktól :) persze én is abban reménykedem, hogy lesz jövő és talán egészen elfogadható. Tetszett a gondolatod. Noémi

    VálaszTörlés
  3. Igen, mindent megteszünk magunk ellen... Szabad azért együtt reménykednünk...
    Örültem válaszodnak, kedves Noémi! :)

    VálaszTörlés
  4. Igaz a régi mondás: Homo homni lupus. Csak mostanában egyre erősebb. Üdv.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így igaz, kedves Hajnalka. Gyilkos indulatokban sosem volt hiány.
      Köszönet megjegyzésedért. :)

      Törlés
  5. Jól írod... Teszünk magunkért, hogy meghaljunk, és tönkretegyük szép világunkat. Aki túléli ezt a szörnyűséget valahogy, az szomjan, vagy éhen hal. Nincs kímélet, akár vagyonért, akár betevőért... Bízzunk benne, hogy egyszer eljön a nagy "felébredés" ! :)

    VálaszTörlés
  6. Tudjuk, hogy a tudomány milyen hatalmas energiák felszabadítására képes. És hogy van tovább, arra bizonyítékot adnak az újabb kísérletek. Legutóbb, a múlt hónapban olvastam a világ legnagyobb fizikai kísérleti laboratóriumában indult, vitatottnak nevezett kísérletsorozatról. Ezzel kapcsolatban írta Stephen Hawking fizikus: a kutatóközpont óriás hadronütköztetője olyan miniatűr fekete lyukat hozhat létre, mely az egész univerzum stabilitását veszélyezteti. Vagyis valamiféle katasztrofális vákuumba torkollhatunk mindenestől. Az a szerencsénk, hogy az ehhez szükséges nagy energia létrehozására nincs eszközünk. Eszerint - mondhatjuk - a bolygónkon kívüliek is örülhetnek ennek... - Hát csak bízzunk, én is azt mondom, Ildi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Többször írtam már Ibolya sci-fi írásai kapcsán, hogy mennyire szeretem ezt a műfajt. Amit írtál a hadronütköztetővel kapcsolatban, egy filmsorozatot juttatott eszembe, A bárka címűt. Ebben megcsinálták a nagy kísérletet, ám féltek,és sejtették a várható katasztrófát, ezért egymástól függetlenül több bárkát szereltek fel, és küldtek rá azonos számú, eltérő tudású embereket. A katasztrófa pedig elkövetkezett, érdekes volt követni a történetet, de a vége az volt, hogy az ember nem tanult a hibájából, megismételték valahol a kísérletet, ami természetesen újra katasztrófát okozott. S mert a valóságban annyi sci-fi történet, ott megjósolt, megírt dolog megvalósult, sokszor elgondolkodtam, mi lenne, ha ez is megtörténne. Jó gyorsan kihalnánk, előbb, mint a természetes változás "megoldaná" ezt. DE: ne legyen igazam, se a sci-finek. :)

      Törlés
    2. [-( Lám, a szmájli is mutatja! Nehogy úgy legyen!

      Törlés