Tomor Gábor: Talány



Viszonyuk elég érdekes –     
de mit jelent ez vajon?                   
’Nem tartom tovább magam               
– szólt a fiú a lányhoz –,
legyen, ahogy akarod,
közel engedlek magamhoz.’
                                                                                 

A kép Szotyory László munkája


6 megjegyzés :

  1. Ady: ...kívánságod legyen meg,
    maradhatsz és szerethetsz"
    de itt a lány egy eb, a hűség szimbóluma. A hűség a ragaszkodás a szeretet jegye, de az egyik fél - általában - jobban szeret. A hűség eleinte mindkét félnek fontos, féltékenység is sarjadhat belőle, de később természetessé, majd unalmassá, végül akár terhessé válhat és fájhat a kölcsönösség hiánya.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Esetünkben sincs kizárva, hogy leányzónk hűséges lesz, de inkább azon csodálkozhatunk, hogy a fiú mily kevéssé rámenős... :d - Köszönöm válaszod, kedves Sarolta.

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gergely, mint előbb írtam (az Ember(i)ség című hatsorosomnál), mi semmiféle kapcsolatban nem álltunk ez idáig. De persze, ha nem ilyen konkrétságra vonatkozik szöveged, akkor is azt írom: nem személyre szóló ez a pársoros, és legkevésbé gúnyolódni akartam vele. Egyféle fricskának is tekinthetjük, arra gondolva, hogy általában a férfiakat mondják rámenősnek. (Személyre szóló annyiban, hogy ki-ki eltűnődhet a maga személyiségén.) Úgyhogy aligha több ez az egész szójátéknál, nincs erről mit beszélni hosszabban. - Amúgy az íráskészségeddel semmi baj, sőt, azt gondolom, érdemes lenne (igaz, más rovására) időt szánnod érzéseid, gondolataid s gondolom: a halmozódó élmények papírra vetésére. :d

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt befejeztem a válaszírást, kedves Gergely, mert csak hajtogatod hiábavalóan, amit fejedbe vettél. Nagyon sajnálom; volt már ilyen az oldalon, hogy valaki úgy vélte: többen őellene szövetkeztek. Minden jót kívánok!

      Törlés