4 megjegyzés :

  1. Számomra nem hiteles, mert jól öltözött, nincs motyója.
    lehet, hogy valóban élhetetlen, de talán nagyon is élt, azért jutott ide.
    Ábrázolni egyszerűbb, mint megélni ezt a sorsot, hogy már nem kell senkinek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ami az illusztrációt illeti, ebben akár igazad is lehet, kedves Sarolta. De ha a képhez ragaszkodunk, azt is elgondolhatjuk - mert azt az embert bizony magam is a képcím alapján vettem hajléktalannak -: egy öltönyében most vágták ki otthonról, hajléka így nem is lehet. Ám erre mondható: hogy ne már, éppen férfival teszik ezt? Mire én: vicc volt talán, amikor például balsorsú, munkájukat elvesztett értelmiségiekről hallhattunk annyi tudósítást? Ők is mintha egy tűrhető öltözékben kezdték volna az ődöngést...
      Persze, igencsak kíváncsian olvasnám, hogy e képnek a múlt évi pekingi és szingapúri kiállításán miként vélekedtek a látogatók... - Köszönöm hozzászólásodat! :)

      Törlés
  2. Nagyon könnyen lenullázódhat egy ember.
    Nem szabad általánosítani, mert nem minden hajléktalan, rühes senki, legfeljebb azzá torzítja el idővel társadalmi helyzete.
    Van közöttük, aki szemét milyensége miatt tart ott, van, aki áldozat.
    Bonyolult téma.

    A Fehér munkája igen jó.

    gyuri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, aki nem kényszerült ilyen helyzetbe, honnan is tudná, milyen a pária-lét... És hogy ki miért is jutott ilyen sorsra, annak sokféle oka lehet, de szerencsétlen a jelene, az biztos... Belegondolni legalább, mindenkinek ajánlható. - Örültem soraidnak, Gyuri. :)

      Törlés