Tomor Gábor: Számítás



„Gyűlöletbeszéd!”           
Válasz rá: „A tiétek az!”     
Vitáznak a számítón         
érvelő, stigmázó felek.       
Menő tantárgy mifelénk –   
okítják a gyűlöletet.         
                     

A kép címe: Zsákutca; Herman Levente munkája.       


6 megjegyzés :

  1. Sajnos, minden szinten. Kivétel nélkül, és sokszor az a furcsa, ha valaki kedves, és megértő, nem sértő. Pedig ennek kellene lennie alapvetően. Azért mégsem hiszem, hogy mindenki ilyen, vannak még jól is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van az, amikor mintegy pártállás szerint sorolódnak be az ismerősök, barátok. Az eluralkodó rosszkedvet, a legyintő kézmozdulatokat jórészt ez is okozza. - Köszönöm válaszod, kedves Ildi. (o)

      Törlés
  2. SAJNOS, EZ, ÍGY IGAZ.Ha már emberektől kell várnod valamit is, megette a fene...
    gyuri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes, éppen azon töprengtem: miért vitatkozik két énem állandóan az emberek segítőkészsége kapcsán? Merthogy, az egyik szerint ilyenek, a másik szerint nem, épp ellenkezőleg... A vita elhúzódik.... @-) Köszönöm megjegyzésed, Gyuri.

      Törlés
  3. A gyűlöletnek számtalan forrása lakik bennünk, csak ki kell bontakoztatni, és ez mostanában nagyon jól sikerül - sajnos.
    /én már magamat is gyűlölöm/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenféle okítások dacára, nem szabad átengedni magunkat a mások iránti oktalan haragnak... Főleg, ha a felszólítások tömeges viszályt gerjesztenek... Magunkkal szemben pedig végképp nem helyes indulatok táplálása; helytelenségeinket, ha nem is elnézően, de némi megértéssel célszerű kezelni... Köszönöm véleményed, kedves Sarolta. :)

      Törlés