Markovity Radmila: Lábfájás



Amióta az eszemet tudom, mindig lábfájós voltam. Nehezen mentem fel a magaslatra. A gyors és sokáig tartó menetelést kinkeservesen birtam ki.                                                                                      Pesten voltunk továbbképzésen. Ágival állandóan rohangáltunk. Úgy éreztem leszakadnak a lábaim. Szentendrére készültünk szabadtéri színházba. Ahogyan haladtunk egy drogéria mellett, megpillantottam valamiféle szprejt, amin az mosolygott rám: lábfájás ellen.                                          - Édes Ágikám, álljunk itt meg, bemegyek és veszek magamnak lábfájás elleni szert.                            Bementem a boltba , vettem egy dezodort is. Mivel éhesek voltunk, az első utunkba eső vendéglőbe bementünk. Leültünk az asztalhoz. Rajtam hosszú fekete szoknya volt.                                            
 – Én nem bánom, gondoljon ki mit akar, de én befújom a lábam ha már van ez a szer.                          Ági kivette a táskájából a fujtatót, én felemeltem a szoknyámat, és pssss , fújtam a lábamra a szert.Pár perc múlva Ági megkérdezte tőlem, hogy mit érzek. Használt valamit a lábkezelés? Fáj-e még a lábam?                                                                                                                                                   
 – Hallod Ágikám, nem ér ez a csodaszer semmit sem. Nekem éppen úgy fáj a lábam, mint eddig.    Ági huncutul nevetett. – Tudod, a dezodort nyomtam a kezedbe. Ha most azt mondod…                      
-Ne hülyéskedj velem! –vágtam a szavába. Add ide kérlek a lábfájást szüntető szprejt, vagy a hátadon cipelsz el Szentendréig.   
Megint következett: szoknyaemelés, pssssssss, vendégek csodálkozó tekintete az asztalunk felé.Sebaj!  Megérte. A lábfájásom csillapodott. Valaki azt a tanácsot adta nekem,  lehet Magyarországon venni paprikaeszenciát, amivel ha bekenem a lábam, biztos segíteni fog. Addig kerestem a boltokban, míg rá nem leltem a paprikaszeszre. Pici kis üvegcsében volt. Vettem kettővel,  legyen belőle elég sokáig.Amint hazaértem Kishegyesre, este hasra feküdtem, és megkértem a kislányomat, kenje be a lábamat.  Egyszer megszólal :  “ Anyu, ez nekem nagyon csípja a szemem.”  - Még ezt se lehet rádbízni! Add ide azt a vattát, majd én bekenem a lábam!                                          Egy kis idő múlva olyan vörös lett a lábam, mint a pirospaprika, meg úgy égett, mintha tűzben álltam volna. Abban az időben nem volt ügyeletes orvos éjjel az egészségházban, hanem a lakásukon ügyeltek az orvosok. Szégyeltem elmenni és felverni álmából az orvost, de a fájdalom is tarthatatlan volt. Eszembe jutott,  a tüzet is vízzel oltják. Bementem a fürdőszobába, ráültem a kád szélére, és a tusoló rózsájával mosogattam a lábamat. Amint abbahagytam a locsolást, kezdődött a lábégés. Így tartott ez reggelig. Ha nem fájt volna a lábam, biztos elalszok ülve a kád szélén.  Rettenetesen hosszú volt ez az éjszaka!Reggel elmentem az orvoshoz, aki adott valamilyen kenőcsöt, mert a lábamfején már kisebesedett a bőröm. Mindegy, megérte ez az éjszaka, mert ezután évekig nem fájt a lábam.




4 megjegyzés :

  1. Minden jó, ha jó a vége, kedves Mila...

    VálaszTörlés
  2. Jót nevettem, kedves Mila! Félre ne érts: nem a szenvedésed indított erre. De hogy most mindketten lábpanaszos esetekről szóló írással jöttünk elő, az fantasztikus! Akárki akármit gondol: nem beszéltünk össze... Közös tanulság lehet: miközben fejlődik a tudomány, az amatőr segítők sem hagynak fel tanácsaikkal... :d

    VálaszTörlés
  3. Kedves Francis!
    Igaz, nem beszéltünk össze, de ennek így kellett lenni. Azóta én is kuncogok magamon. Nem volt annyi sütni valóm, hogy vízben oldjak fel az eszenciából, de valóban megérte! :)

    VálaszTörlés