9 megjegyzés :

 1. "Örök létű e vanás."
  Az írónak a szóalkotás, lelkének, gondolatainak, mások számára is hallhatóvá lett hangja.
  Hallhatóvá lesz énjének, belső milyenségének éneke, ami, ha engeded, elvarázsol, továbbgondolásra késztet, - észrevétlenül.
  Péterfillérek, dombokká, hegyekké sokasodva éles fénybe vonják a mát, őrizve emlékét annak az embernek, aki távozása után is él,
  érezni ködökbe burkolt, már mozdulatlan arcából figyelő tekintetét.
  A test mulandó, de a gondolatok, a szellem - örök.

  Igen tömör, felemelő írás, ezer gondolatot kelt életre Gábor.
  gyuri

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Értetted, amit e pár sorban leírtam, kedves Gyuri. Az alkotó, aki a szavak művésze, aki nem rest szakadatlanul foglalkozni fogalmaink, életünk értelmezésével, mindennek az újrateremtésével, távozásával hiányérzetet kelt bennünk. Ámde a testi valójában megszűnő ember helyébe lép életműve, melynek révén tovább él bennünk.
   Köszönöm soraidat, Gyuri! :)

   Törlés
 2. Ellentét és pozitív kicsengés. Nagyon tetszik.
  Szeretettel gratulálok: Radmila

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, Mila, véleményed is részben az örökös ellentmondások mozgató erejét "méltatja", a valóságban, s az annak része irodalomban is. (o)

   Törlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 4. Tetszik nagyon ez az eszmefuttatásod, kedves Gábor. A szavak mestere tovább van alkotásaiban. Hajnalka

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ez így igaz. Kiváló írónk műveit szerettem, az Esterházy-könyvek élvezetesek voltak mind. Halála után ezzel a "péterfillérrel" kívántam "adózni" írásművészetének.
   Köszönöm, hogy reagáltál, kedves Hajnalka.

   Törlés
 5. Tetszett a versed, s igaz, amíg van szavunk, addig vagyunk. A méltók szavait őrzi az utókor, a kevésbé méltóké hamar feledésbe merülnek. :)

  VálaszTörlés
 6. A méltók rendre építkeztek a nagy elődök műveire is, sűrűn idézték őket. Esterházy Péterre mint a legnagyobb olvasók egyikére is emlékezünk. "Amíg van szavunk..." - Örültem megfogalmazásodnak, kedves Ildi! :))

  VálaszTörlés