8 megjegyzés :

  1. Nem tudom, hogy régen hogy volt, de ma, ez így megy, ahogy írod Gábor.
    Minden szinten tombol a tisztességtelenség, a rosszindulat, mint folyamatos meglévő Gábor.
    Aki ma a gyerekét úgy neveli, hogy minden értelemben ember tudjon maradni, az kitol a saját folytatásával."Szép új világ"
    gyuri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma saját folytatása is éppen elég gondot jelent az emberiségnek. De legalább születnek mind újabb nevelési szakkönyvek... Köszönöm építő kommentedet, Gyuri! @-)

      Törlés
  2. Kedves Gábor,

    Nem elég ha valaki kitol a másikkal még nyugodtan egy mosolyt is megengedhet magának, mert semminek nincs határa, tetszett a gondolatod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Való igaz, régebben gondoltunk valamit úgy, hogy kitárul, határtalanná válik az ember számára a világ... Ezzel szemben éppen újabb karanténok jönnek létre, gőzerővel épülnek új kerítések... Lehetne másként? Az így érvelőket is lebénítja a fölényes mosolygás. - Örültem hozzászólásodnak, kedves Noémi.

      Törlés
  3. Nagyon nagy igazságot hoztál rövideddel, Gábor. Ennyi együttérzés lehetne a csalókban a becsapottakkal szemben, hogy nem nevetnek rajtuk gúnyosan. :)

    VálaszTörlés
  4. Ez a legkevesebb, hogy lehetne bennük ennyi együttérzés, Ildi. De hát éppen az együttérzésből van bennük legkevesebb! 8-)

    VálaszTörlés
  5. Hihetetlen az emberi hiszékenység - szerintem összefügg a kapzsisággal is
    nyerni akar, aki hagyja magát becsapni - vagy ostobán hiszékeny

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban, ez is lehet, "nyerni akar, aki hagyja magát becsapni", de így is besorol a balzaci egyik részbe. Az író mondta ugyanis: A világ nem egyéb, mint megcsaltak és csalók közössége. - Örültem válaszodnak, Sarolta. :)

      Törlés