Tomor Gábor: Kielégülés



Sziszegve repülnek          
csúfságok mint tárgyak.    
Minduntig kiszakad        
az ősöreg harag.                
Azonnal szétváltok,              
ha ennek vége lesz.                


A képen Gaál József Egymás kalodái című munkája látható.


9 megjegyzés :

  1. Hát igen Gábor.
    A bennünk fortyogó méreg, a harag, időnként kitör.
    Ha nincs kellő önfegyelem, empátia készség,összedől a nem könnyen felépített mű.
    Aztán az idő, lehetővé teszi a racionális mérlegelését, megítélését a történteknek, de eső után köpönyeg.
    Bölcs felvetés írásod.
    gyuri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nehéz ügy ez, Gyuri, különösen, ha nem szilárd alapokra épül, ami "műnek" indult. Az állandó ellenérzések simán legyőzhetik az önfegyelmet. Lehet, hogy az e síkon zajló "találkozások" különös élvezetet jelentenek (rövidebb-hosszabb ideig)? - Köszönöm soraidat.

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Ez, már a harmadik kommentem, amit nem hoz le a gép, és ez megy itt napok óta, mióta Ditta felrakta a könyvének ismertetőjét.
    Ildi szerint, nála minden rendben.
    gyuri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam sincs most gond, Gyuri, valószínűleg géped, illetve rendszered beállításai rakoncátlankodnak. Lehet, hogy a szolgáltató és közötted van valami probléma. De az, hogy feljön mégis a kommented, biztató: nem végzetes a baj. Talán több kivárás szükséges, újabb ablakot is nyithatsz, s figyelheted, mi változik. Meg aztán próbálkozhatsz más böngészővel. Mondhatnám viccelődve: alkalom a kreativitásra. (Persze helyedben én sem biztos, hogy tréfás kedvű lennék.)

      Törlés
  4. Így érnek véget az alkalmi szövetségek. Összefonódunk, amíg az érdek azt diktálja, utána pedig lehet dobálózni szavakkal, bármivel, ami sért, és bánt. Elgondolkodtató e rövided.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Alkalmi szövetség" - jó kifejezés ez, Ildi. Az alkalmi jelző akár azt is magában hordozhatja, hogy a "felek" kezdettől is dobálózhattak a szavakkal. Mintha - utalva a címre - ilyen formában élhettek volna át egyfajta torz kielégülést. - Köszönöm hozzászólásodat!

      Törlés
  5. Cím és tartalom ellentéte, antagonisztikus vagy sem...
    És cím és tartalom harmóniája...
    C'est la vie!

    VálaszTörlés
  6. Úgy véltem, furcsa túlzásaim sorában helyezhetik el az olvasók a címes hatsorossal szatirikusan festett helyzetet. Holott ilyenek létezéséről éppen elég valóságelemet gyűjthettem be ez ideig. Kedves Ditta, nagyon pontosan jellemezted a valót, az élet ilyen is; köszönöm szépen hozzászólásodat.

    VálaszTörlés