Tomor Gábor: Gyógyító ötletek




Fájós lábára panaszkodott a szomszéd, holmi duzzadásokról beszélt. Felhívtam figyelmét a sokat idézett fizikus-lángelme, Einstein intésére, aki azt tanácsolta: ne legyenek rajtunk nagyon szorosan megkötött ruhák, így ellenezte az erősen gumírozott zoknik használatát is.
Azóta sok újdonságot is olvastam arról, hogyan gondoskodjunk a lábunkról. Az elemi dolog, hogy ne hordjunk szűk lábbeliket, mert ezek viselése például a nagylábujjak nyomása miatt gyakran okoz fejfájást. Nehezebb eldönteni, hogy mi a teendő, ha túl sokat ültünk, s ezért a vérkeringést élénkíteni kívánjuk. 
Egyik módszer szerint a meleg és a hideg vizet rövid időközönként váltogatva kell lábszárunkra folyatni. A másik eljárás: jégkockákra engedett hideg vízbe kellene lógatni lábunkat, amíg a jeges víz jól át nem járja. Most melyik az igazi a kettő közül? Dilemma ez, s akkor arról még szó sem volt, hogy bármely módozat munkahelyen hogyan kivitelezhető…
Már a harmadik évezred fuvallata: a számítógépet csak az kezelheti, akit a beépített kamera elfogad. Csak bele kell nézni, s íriszünkből azonnal kielemzi, hogy szabad-e a komputerrel dolgoznunk, vagy sem. Elképzelhető, a titokvédelem mellett még egy előny: ha megbetegszünk, a PC-őr idejében szól. Az íriszdiagnosztika, nyilván jól értjük, az íriszen látható elváltozások értékelésén alapul.
A mai világban nehéz elkerülni a hipochondria betegséget. Ezért hát legyünk felkészülve arra, ha ezerféle panasszal megyünk orvosunkhoz, jól leteremt bennünket. De legalábbis találó diagnózist állít fel. Mint annak a páciensnek, aki ujjával mutogatta, hogy itt is, ott is, bárhol megnyomja, nagyon fáj. A jó doktor erre azt mondta: valószínűleg el van törve a mutatóujja…



A kép az internetről való


4 megjegyzés :

  1. Kedves Gábor/ Francis, én bezzeg hangosan hahotáztam a befejező mondatodon, na meg a illusztráción.
    Köszönöm, a mai reggelem valóban jól indult, bár addig interneteztem, hogy leégett a teám.
    Szeretettel: Mila

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy volt min nevetned... Kár, hogy az a malőr történt a teáddal... Köszönöm hozzászólásodat, kedves Mila! :)

      Törlés
  2. Ha eljut az orvoshoz, hogy az ujját megmutassa!
    Volt egy ilyen szlogen fiatalabb koromban: "legfőbb érték az ember"- sokat töprengtem ezen, akkor miért van háború, terror, gyilkolás és az orvosok miért nem gyógyítanak, ha erre felesküdtek? persze a választ tudom: eltört az ujjuk nekik is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kinek legfőbb érték, kinek nem annyira az a másik ember - ettől a mérhetetlen indulat, ami esetenként, időnként felhorgad, és mely kívülről is kelthető. Nem mindegy tehát, ki mire és mivel mutogat (hivatkozik)! - Köszönöm véleményed, mellyel a valódi betegek mellett érvelsz, kedves Sarolta. :-d

      Törlés