8 megjegyzés :

  1. Kedves Gábor.

    Minden ember valahol él a rengeteg megvalósulatlan álmainak birodalmában. Igyekszik remélni, hogy neki beteljesedik valami, ami ennél több. Ez, valahol, a talpon maradni tudás miatt fontos.
    Ez, egy önvédelem.
    Aztán mégse, aztán mégse...
    Igazán súlyos, és érdemes témájú a versed.
    gyuri

    VálaszTörlés
  2. Önvédelem, ha lehetne... Igaz, mint az is, hogy bár filozofálgatunk mindenről, túl sokra nem jutunk vele... Valameddig mégis... :)
    Köszönöm értelmező soraid, Gyuri! :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Francis,

    Nagyon tetszett a versed, de rengeteget el kellett olvasnom, annyira tömör és bizony igaz, állandóan vágyakozunk, végtelen kimeríthetetlen tárházunkból, mindegy ami már megvalósult, az nem fontos, de az a másik az lenne jó :) Na, szépek vagyunk, mi emberek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éppenséggel így is értékelhetjük, kedves Noémi. Mindig valami más, illetve valaki másik – is... (o)
      Tetszett véleményed az emberi – mondjuk úgy – állhatatlanságról. :)

      Törlés
  4. Vágyak, és álmodozás nélkül nem megy. Valahol ez visz előre minket, persze a csalódások se kerülnek el, anélkül nem megy, nem sikerülhet minden elsőre, és pont úgy, mint ahogy elterveztük.:)

    VálaszTörlés
  5. Bizony így van, vágyak, álmok nélkül nem élet az élet. És a sors "jóvoltából" vannak olyan igények, képzelgések, melyeknek már nincs, nem lehet alapjuk, s mégis megfogalmazzák őket. Ahogy vannak fantomfájdalmak, úgy lehetnek - kissé lazán jelezve - akár fantomremények, -kívánságok is.
    Örülök válaszodnak, Ildi! :)

    VálaszTörlés