Riba Ildikó: Üzenet



időkapszula magam vagyok
utánam jövőknek mi mást
mint génspirálokat adhatok
örökségül egy villanást

életünk valódi záloga
sejtekben búvó rejtelem
a jövő katalizátora
segít megtalálni helyed

a múltat tanulmányozhatod
feltárja szemérmes titkát
hogy kincsein csodálkozzatok
kősziklán hieroglifák


8 megjegyzés :

  1. Mit üzenhetünk a jövőnek? - tényleg megér nem egy, nem két gondolatmenetet, és verset is; egyetértek, Ildi. Utódainkkal már megtettünk annyit, hogy amit örököltünk, ők továbbvihessék. És nyomokat hagyhatunk a már létező lehetőségeinkkel, papíron, filmen, s minden más módon, amit kínál ma az elektronikus világ. - Bár segítene is a tőlünk való, hogy helyüket megtalálják az utánuk jövők! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, egyetértésedet, Gábor ! :) Az a baj, néha nagyon rossz nyomokat hagyunk, károsítjuk szép világukat. Próbáljuk hát, génjeinket károsodás nélkül átadni. :)

      Törlés
  2. Kedves Ildi.

    A jövőnek szánt üzenetünk, szerencsénkre, nem fogjuk hallani a véleményüket.Annyi mindent tönkretettünk, amit örökül hagyhattunk volna.
    Ha Ők sem lesznek normálisabbak nálunk, hát nem tudom mit tudnak hagyni örökül, az utánuk következőknek.
    Elgondolkodtató a versed, tetszett.
    gyuri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gyuri ! Erre gondoltam, amit megfogalmaztál hozzászólásodban. Csak reménykedni lehet, hogy sokkal nagyobb bajt nem okozunk. :)

      Törlés
  3. Igen Ildikó , a jövőnek csak ennyit adhatunk, na persze még a példaadást,de csak egy nemzedéknek talán,az után úgy feledésbe merülünk, mintha soha nem is éltünk volna talán. Szépen írtad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ibolyám nagyon egyetértek veled, feledésbe merülünk, sőt, ha nem vigyázunk még írmagja sem marad az emberiségnek.

      Törlés