10 megjegyzés :

  1. Ez a rövidkéd kedves Gábor nekem a mai politikai közéletet mutatja, gondolom, ahány olvasó annyifélét lát meg a versben.
    "Minden nagyon jól halad:" Ez a vers kezdet, és emlékeztet a porhintésre, ami a jólétet hirdeti, de politika játékosai között dúl a gyűlöletkeltés, a félelem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Indulat is, dúlás is teszi, amire képes. Ettől olyan, amilyen a hétköznapi érzetünk is.
      Megjegyzéseiddel egyetértek, kedves Ibolya.

      Törlés
  2. Aztán elsorvad a maga generálta gyanakvásban úszó magányától Gábor.
    A félelem nagy erő, a gyűlölet,azt is képes elpusztítani, aki gyűlöl. és mégis.......
    Nagyon időszerű gondolatok.

    A kép, jól illusztrálja a "Főnéni" valós jelenlétét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor az ember tart a jövőtől, az azt is jelenti, hogy mérgeződik, békés érzések helyett magát és környezetét is hergelő gondolatok árasztják el. És akkor a félelmek sajnálatosan sokat foglalkoztatják.
      Köszönöm megerősítésed, Gyuri!

      Törlés
  3. Kedves Gábor,

    Csatlakozni szeretnék az előttem szólókhoz :) és vigyáznak, nehogy valami kis szimpátia alakuljon ki mert akkor nehezebb eltaposni és félve hátba támadni a másikat. Ma rengeteg dologra ráillik ez a kabátka. :)Jó vers ismét.

    VálaszTörlés
  4. Minket minősít ez a viselkedés. Beszélik a nagy hagyományú parlamentekről: keményen viaskodnak egymással a képviselők, de aztán, ha vége az ülésnek, a különböző pártok képviselői le tudnak ülni egy asztalhoz egymással. Nos hát, nálunk a különféle szekértáborokhoz tartozók kibékíthetetlenül képesek szidalmazni egymást, családon belül is. ;(
    Köszönöm csatlakozásodat, Noémi!

    VálaszTörlés
  5. Gábor, szerintem nem csak a politika "frontján" találkozhatunk az ilyen magatartással. Sokszor tapasztalhatjuk munkahelyeken is, a jobb pozícióért, fizetésért folytatott harcban. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tagadhatatlan, hogy munkahelyeken is dúlnak ilyen indulatok; s hogy Gyuri szavára is utaljak, egyben a képi megjelenítésre: Főnéniből éppen elég van. Elgondolható - rövidem címére mutatva -: mennyi jobb sorsra érdemes energia megy veszendőbe... És rohanunk vesztünkbe ilyen okokból is... :-#
      Köszönet véleményedért, kedves Ildi! :)

      Törlés
  6. Hű, de lehangoló a versed, bár az igazság ott bujkál benne.

    Szeretettel gratulálok: Mila

    VálaszTörlés
  7. A versben bujkáló a valóságról fogalmaztat ítéletet. Hogyne éreznénk keserűséget! - Köszönöm szavaidat, kedves Mila!

    VálaszTörlés