6 megjegyzés :

  1. Szellő suhan a fák között, keményen kopog a cipősarok, s a külső észlelésekkel szemben egy szív félve dobban... Összetett hangulatra érezhetünk rá haikucsokrodból, s tetszett ez a kompozíciód, Ildi. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, Gábor ! Az egyedüllétben gyakran tör ránk a félelem, olyan hangok, történések kapcsán, - és indítja be a fantáziánkat- amit máskor észre sem veszünk. :)

      Törlés
  2. Ildi.

    Igen átérezhető, a versed sugallta hangulat. A félelem, és tanácstalanság öleli át, a vetített képet.
    Tetszett.
    gyuri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gyuri ! A képen lévő pavilon helyén régen egy emlékmű állt -őrzök fotót, amin kislányként ott ülök a lépcsőn-, amit a rendszer változáskor lebontottak. Annak, és ennek a képnek a látványa fura érzéseket keltett bennem. :)

      Törlés
  3. Nekem is a félelem, a magányosság érzését keltették soraid. Bár a márványon koppanó cipősarok hagyott bennem nyitva kérdéseket. De ez a jó, ilyen az irodalom. Hajnalka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm kedves Hajnalka ! Az egyedül lévő, és elgondolkodó embernek a más cipőkopogása is talán a magányát erősíti. Egyszer, a régi láncolat pályázatára küldtem egy mondatot, ezt: "Nem egyedül vagyok, hanem magam." Talán ennek az érzete is "visszaköszön" ebben a versemben. :)

      Törlés