Tomor Gábor: Sors


Eltörött a fészek,     
melyben Tébláb is élt.                          
Megrázta e végzet,              
mit föl sem fogott.                             
Tűnődik csak bénán:                                                                                                                                                     
és most hogy?
 

A kép Ottinger Viola munkája


6 megjegyzés :

 1. Nagyon nehéz, és bénító állapot, ha valakinek lábai alól, kicsúszik a talaj. Bénítólag hat, már csak azért is, mert az embertársaktól ugyan ne várjon érdemi segítséget.
  De hányan járnak így!

  A kép, igen jól illusztrálja ezt az állapotot.

  gyuri

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, Gyuri, sokan járnak így. Ha okát meg tudnám magyarázni, mindenki hozzám járna tanácsért. De ez már csak életnyi késéssel adódna mindig, vagyis a viharok elmúlta utáni felesleges köpönyegként. - Köszönöm értő szavaidat!

   Törlés
 2. A képet figyelgettem, remek. Tán hozzászületett a vers. Tébláb(oló)nak már helye sincs. Fura állapot. Üdv. Hajnalka

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem túl régen készült ez a kép, fiatal alkotók kiállításán. Akkor nem gondoltam, hogy hamarosan elő kell vennem. A történet nemcsak az érintettnek, de nekem s másoknak is alapos okot ad a töprengésre. A "fura" mellett még jó néhány jelzőt is alkalmazhatnánk. - Érted te is, kedves Hajnalka.

   Törlés
 3. Az a szomorú, hogy sokak fészke-élete törik ketté, és csak a kérdések sorakoznak, hogyan tovább, de választ csak kevesen találnak. Kilátástalan élethelyben hajlamos az ember összeomlani, magába roskadni, és nem találja a kivezető utat. Tetszett a versed, sok gondolat felmerülhet az emberben olvasása után. A kép nagyon illik a vers mondandójához. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bizony sok gondolat is felmerül az egymásnak feszülő érzelmek hatása alatt, érthető a kín, a bizonytalanság. Ha ilyenkor fogódzót talál a szenvedő, sokat érhet.
   Köszönöm hozzászólásodat, Ildi! :)

   Törlés