9 megjegyzés :

  1. Kedves Ildi.
    Az egész élet minden igyekezete, eredményeinek tapintható valósága, csak folyton változó délibáb, virtuális emlék, mert ami örök, a szemétre kerülő "maradék semmid".
    Kőkemény összefoglalása a valóságnak.
    Tetszett.
    gyuri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gyuri !
      Köszönöm, hogy olvastál, és érted mondandómat. Sajnos a vég ilyen, a maradék semmit markoljuk csupán. Nincs mit tenni ellene. :(

      Törlés
  2. A vész, mindegy milyen formájában, pontot tesz az életek végére. Megsemmisítő ennek tudomásul vétele. Aki erről írni tud - látszólag szenvtelenül -, jelzi, hogy szerinte mégis van értelme, s a vég idején is úgy gondolja majd: nem élt hiába. Keze akkor is markolni fog. - Igen, mondhatjuk így is, kedves Ildi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gábor, így van, igen, ahogy fejtegeted. Azt hiszem, mindenki -ha kimondja, ha nem- törekszik arra, hogy valami maradandót hagyjon maga után. Van akinek ez vagyon, van akinek rang, van aki szeretetet. S vajon mi az értékesebb ? Szerintem te is arra szavazol, amire én... A tárgyak előbb elhagynak minket, a szeretetre, összetartozásra tovább emlékezhet, akinek adtunk "valamit". Talán, ugye...? :)

      Törlés
  3. Szeretettel gratulálok,-nagyon jó és igaz Haikuk!:)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Ildi,

    Nagyon jó, mellbevágó és komoly vers, tetszett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kedves Noémi ! Örülök, hogy tetszett. Néha, talán a tömör igazság sokkal nehezebben emészthető, mintha szép köntösbe burkolva adnák át. :)

      Törlés
  5. Szeretettel olvastam haikuid: Mila

    VálaszTörlés