14 megjegyzés :

  1. Kedves Gábor.

    Ez rémes, szánalmas, piti, és igaz.
    "Most színes tintákról álmodom..."
    A vágy, az arcnélküliségből kiemelkedni akarás hisztériája, csak bók, és elismerés legyen. Akinek van mire büszkének lenni, az arra büszke, akinek nincs mire, az arra.
    Az emberi milyenség, az irrealitás, és önkritika nélküliség katedrálisa.
    Shaw, bezzeg: Kora ünnepelt színésznője volt a barátnője. A nő, felvetette Shaw-nak, mi lenne, ha lenne egyszer közös gyerekük?
    Örökölné az én szépségemet, és az Őn eszét.
    Shaw. Lehet, de ha a maga eszét, és az én szépségemet örökölné???
    Ez egy reális pasi volt, még egyet nem tudok...
    Tetszett.
    gyuri

    VálaszTörlés
  2. Igen, ez a helyzet; ki így, ki úgy törekszik. Aztán minden ügyeskedéstől függetlenül lesz, ami lesz. - Shaw itt is frappáns. :)
    Köszönöm a véleményed, Gyuri! :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Francis,

    Nagyon tetszett, és amit Gyuri ír, ahhoz nem fűznék már hozzá semmit. :)
    Kifinomult tőrdöfés :)

    VálaszTörlés
  4. Ha már Gyuri szavait idézed, kedves Noémi, magam is segítségül hívom utalását: a realitást e téren is jobb becsülni. Kiváló szótársításodhoz meg annyit: bizony, sosem könnyű a bírálók dolga; érzékenységet sérthetnek, ha szóvá tesznek nem tetsző dolgokat, igyekezzenek bár szépen becsomagolni, tudtul adni akár versben is.
    Köszönöm soraidat! :)

    VálaszTörlés
  5. Ez nagyon is így van, volt és talán lesz is. Üdv. Hajnalka

    VálaszTörlés
  6. Lesz is, ez nem kétséges. Már csak ilyen az emberi természet, miként ebből adódóan a történelmi kataklizmák is megismétlődnek.
    Megerősítésedet köszönöm, kedves Hajnalka!

    VálaszTörlés
  7. Így lesz híres az összes celeb, bár a csillagokig egy sem jut el, de bulvársajtó tesz róla, hogy legyen hír,, hogy legyen olvasottság, hogy az ostobaság is felmagasztalódjon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igen, boldogok az egymást hírbe hozók... :p Nézzük el nekik... :)
      Örvendek, hogy idenéztél, Ibolya!

      Törlés
  8. Gábor, soraidról és egymás dicsérgetéséről József Attila Születésnapomra című versének egy sora jutott eszembe, még pedig ez: " sekély e kéj".
    De mondhatnánk azt is a semmi, és üresség dicsérete ami mögötte van. :)

    VálaszTörlés
  9. Ibolyának azért írtam, hogy nézzük el a féktelenül dicsérgetőknek a tulajdonságukat, mert hát nyilván jobban érzik tőle magukat. Komolyan gondolom: ha a íráshoz, produkcióhoz van hozzáfűzve ez-az, a méltatás is jobban esik. Szokták mondani: "védjen meg téged X.", valahogy ehhez hasonlóan érzek, ha mondjuk, tartalmatlanul értékelnek: "dicsérjen téged Y. szája". Tovább képzelem a dolgot: ha például csak egy-egy alkalmas szóban kapná az értékelést valaki, már kiválóan érezheti tőle magát. "Egek!" Vagy: "Nahát!" Hiszen világos: a hangja elakadt az illetőnek a kolosszális, utolérhetetlen remekműtől vagy alakítástól... :-)
    Köszönöm megjegyzéseid, Ildi! :)

    VálaszTörlés
  10. Emberi tulajdonság, jellemek iróniája.

    Szeretettel gratulálok: Mila

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igaz, kedves Mila. Mint az is, hogy a jellemek nem szokták megerőszakolni magukat. Bár formálódnak, persze, de ehhez az lehet a kiindulópont, hogy uralkodni próbálnak magukon. @-)
      Köszönöm hozzászólásodat! :)

      Törlés
  11. Nagyon sok ember, némelyik művésznek érzi magát, él úgy egészen az élete végéig, hogy sikeresnek, értékesnek hiszi magát, és soha nem tudja meg, hogy a halála után még nevére sem emlékszik senki.

    VálaszTörlés
  12. Ez biz így van, Ibolya. De hát az ő életük, s ők így rendezték be maguknak. Szerencséjük, hogy a későbbiekről már mit sem tudnak!

    VálaszTörlés