7 megjegyzés :

  1. Nagyon frappáns, gondolatébresztő sorok remek formavilágba öltöztetve (Ez a pár sor is folt... a képernyőn. :-) Mondjuk, a versednek mélyebb rétegei is vannak, de ezen még illik azért elgondolkodnom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Judit !
      Tehetetlenségünk, vagy épp lustaságunk, félelmeink, bizonytalanságaink bizony sok megoldatlan problémát halmoznak fel körülöttük, és ahogy öregszünk, annál gyakrabban nézzük tétlenül a körülöttük növekvő gondokat, s csak gyűlnek a beporosodott foltok életünk palettáján. Igen, ez a pár sor is, csakúgy, mint a fatörzs foltjai - jelképesek...Köszönöm, hogy itt jártál.

      Törlés
  2. Létünk eseményei rétegződve rakódnak egymásra tudatunkban. Mint valahol olvastam, az élet történései a tíz százalékát, minderről a gondolataink, érzéseink kilencven százalékát adhatják élményvilágunknak. Lehet, hogy így van, de az biztos, hogy kopnak, elhasználódnak a tudatunkat kitöltő emlékek, s mint lepergő vakolat nyomán a málladozó fal foltjai, különös formákban montírozódnak össze. Így gondolunk vissza múltunkra, számomra ez versed legfőbb mondanivalója, kedves Irma! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gábor ! Először is, halkan megjegyzem, ezt a verset hamarabb írtam, mint ahogy a tiedet a legutóbbit feltetted volna ( ( Ezt csak azért írom, mert miután újra olvastam a magamét, kicsi átfedést érzek a kettő között, mintha megéreztem volna a te versedet......... )) Igen,valóban , mint a málladozó falak vakolatai- jelen esetben egy fatörzs - régebben készített fotóm - adta az ötletet - Körülöttünk csak gyűlnek az egymásra rakódott, rejtélyes, titokzatos események az életünkben- s minél kevesebbet teszünk érte, annál több lesz a megoldatlan, homályos foltok halmaza körülöttünk. De mennyit teszünk érte, hogy ne így legyen ? Sokszor azt érezzük, elárasztanak ezek a megoldatlan tények, vagy az általunk tehetetlenül nézett események és azt érezzük, megfullasztanak a gondok - a folt hátán-foltok
      Irma

      Törlés
  3. Kedves Irma.

    Olyan kiszolgáltatott és tehetetlen az ember!
    Megrémül, ha belegondol...
    gyuri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, hogy mennyiféle folt- halmaz gyűlik össze körülöttünk......rejtélyes folt, kimoshatatlan ( kitörölhetetlen, ) kijavíthatatlan, beporosodott, elfelejtett,észrevétlen, feltűnő, eltakart, el nem takarható...........szégyentelen és üres foltok......mennyi mindenről elfeledkezünk- vagy csak el akarjuk felejteni........tényleg nem érdemes belegondolni ? az a baj, hogy mi mindig csak utólag gondolkodunk, Gyuri....

      Törlés
  4. Kedves Irma!

    Az én anyám sok évvel ezelőtt a szegénységre vonatkoztatta versed utolsó sorát, mondván: Folt hátán folt, jó benne sosem volt.
    Versedhez gratulálok: Mila

    VálaszTörlés