Tomor Gábor: Sziszüphosz



Övéinek ellensége,                                                  
ha bajaival megbékélne…  
Tolja terhét rendületlen,        
gyűlölettel is tetézve.                  
Terveiből mi sem marad,            
behull mind a feledésbe.


A kép címe: Sodródás; Tomor Gábor alkotása





8 megjegyzés :

  1. Az emberek tekintélyes része ilyen Gábor.
    Erején felül dúlja magát, egy mániájává vált, elhitt cél érdekében, a vége bukás, mert túlbecsülte erejét, és nem vette figyelembe, hogy milyen közegben teszi mindezt.
    Marad az egész tündérmeséből, a bukás, és feledés.
    Mellbevágó, tömör, tükre a valóságnak.
    gyuri

    VálaszTörlés
  2. Bukás, igen, mi másnak is nevezhetnénk, ha a létet a hiábavalóság érzete hatja át. - Határozottan, keményen összegeztél, Gyuri, köszönöm! (o)

    VálaszTörlés
  3. Ahelyett, hogy hősöd a saját dolgának megvalósításával foglalkozna, könnyebb siránkozva, és irigykedve másokra figyelni. az ilyen ember, ne csodálkozzon, hogy nem viszi semmire. így érzékeltem hatsorosodat, Gábor. Igazán lehet rajta gondolkodni
    Irma

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Inkább olyan emberre gondolva írtam soraim, aki éppenséggel tesz egyet s mást a maga megfontolásai szerint, s helyzetéből adódóan nem is mondható irigynek. Ellenben a Gyuri által említett mániákusság, önfejűség nagyon is elvonja az érdemleges (köz)teendőktől. Azaz - s így igaz is, amit írsz - nem azt a saját dolgát végzi, amit igazából kellene. - Örültem hozzászólásodnak, kedves Irma. :)

      Törlés
  4. Írod, "ha bajaival megbékélne"... mindekinek van nem is kevés, és van amit hiába szeretnénk mégse tudunk megoldani, rajtunk kívül álló okok miatt. De szörnyű ezzel terhelni folyamatosan a környzetünket. Saját baját pedig másra vetíti, máson vezeti saját tehetelenségét, azzal nekik okozva kárt. De mennyi ilyen van. Elgondolkodtató a rövided. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm gondolataidat, Ildi, s bizony jól látod az előzmények hatását a jelenre... Sok esetben tagadhatatlanul ez dominál: a sérültek és megsértettek megpróbálják leverni a világon a nekik jutott megpróbáltatást.

      Törlés
  5. Káosz a képen - nekem Dante poklát idézi - de tökéletesen illik a mi korunk valóságára is ....sajnos, vannak ilyen hatalommal bírók is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez és így van azokkal, akik bajaikat maguk is tetézik, kedves Karolina. - Köszönöm kommentedet! :)

      Törlés