13 megjegyzés :

  1. Kedves Ildi.

    A fényes idők csillogó vágyai, idővel elszürkülnek, elhalkulnak a harsogó zenék. Lassan körém ömlik, és eltakar a színtelen valóság monotóniája, a megszokás sarokba sodró kényszere.
    Tetszett.
    gyuri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Gyuri, egy idő után mi magunk is beszürkülünk, ahogy a korában fontosnak érezett dolgok is lényegtelenné válnak. Átértékeljük a fontosnak hitt dolgokat. Örülök, hogy tetszett, és köszönöm az olvasást.:)

      Törlés
  2. A sarokba húzódás, majd a riasztó érzés félelem jelentkezésére utal. Ha újdonsága miatt erős és hangos is, ismétlődve mégiscsak megszokássá válik. Talán így könnyebb átvészelni a mind újabb bajokat. Mondom bölcselkedőn – talán egyetértesz, Ildi. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól gondolod, félelemre utal, s arra is, hogy az ember próbálja elkerülni azokat a helyzeteket, amik vitákat, veszekedéseket válhatnak ki. Ez nem azt jelenti, hogy valaki nem áll ki önmagáért, csupán megkísérli kerülni a felesleges háborút. Aztán egy idő után vége lesz... :)

      Törlés
  3. Szeretettel olvastam haikuidat: Mila

    VálaszTörlés
  4. Jók ezek a haikuk, tetszenek.

    VálaszTörlés
  5. Ha itt-ott változtatnál az ütemen, tökéletes XXI. századi szimultán versed lenne!Szerintem ezek nm haikuk, de elképzelhető, hogy tévedek.- Nem tudom, Ildikó, hogy csinálod, de mindig elégikusak a műveid, de az nem lehet, hogy ilyen szomorú ember légy, mert nem így ismertelek meg! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Ditta! Valóban, ez nem haiku, a szótagszám eleve nem felel meg az 5,7,5 követelményének. Hol kellene szerinted változtatni? Írd meg, átgondolom. :)
      Nem vagyok szomorú, csak sok szomorú dolog kísért végig az életemen, ezek pedig nyomot hagynak, és időnként előbukkannak. :)

      Törlés
    2. Ditta, az alábbi szerint érzem a módosítást, kicsit másabb,talán jobb. :)

      zöreje fülemben
      szívem bizonytalan
      ritmussal kalimpál

      élménye elképeszt
      visszatérő dobogása
      zajos megszokás

      Törlés
  6. Kedves Ildi,

    Tetszett :) Érdekes érzések, mintha egy finom szellem elsuhant volna, hűvösével hideget árasztva :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kedves Noémi ! Ugye...? a szellemek mindig hűvöset árasztanak. :)
      Köszönöm, hogy olvastad. :)

      Törlés