6 megjegyzés :

  1. Az "Ösztön, önzés űzte elszabott világ" - kulturált szóhasználattal - minden ész, és érzelem ura, a felismerésig engedi az embert, aki ellene tenni gyenge.
    Egy marionett,aki azt hiszi, hogy ő lépked, és nem akarja észrevenni az őt mozgató huzalokat, amit az elszabott világ markol.
    Gábor, ez elgondolkodtató...............
    gyuri

    VálaszTörlés
  2. Jól írod, Gyuri, a marionettbábuk nem vesznek észre csomó dolgot, bár azt lájkolják, hogy más marionettek hogyan osztják az észt: miként kellene élni e világban. A kép alkotója sem véletlenül tiltakozik...
    Köszönöm, hogy értékelted soraimat! :)

    VálaszTörlés
  3. Világunk bizony, igen félresikeredett, elszabott világ, ahol az önzés, az értelem nélküli ösztön az úr. Hajnalka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És nem csak ketten gondoljuk így, kedves Hajnalka. - Köszönöm véleményedet. :)

      Törlés
  4. Arról nem is beszélve -Hajnalka mondandóját tovább folytatva-, mennyi kapcsolatot, életet képes tönkretenni az önzés, legyen az akár anyagi, vagy érzelmi indíttatású. Sokszor olyan érzelmi viharokat vált ki, hogy az később se csendesedik. Milyen szép is volna, ha kevesebb önzéssel, több belátással "üzemelne" az ember. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, ha az olyan egyszerű lenne. Ha uralni tudná a maga természetét, világát az ember. De nem tudja, nem fogja. (Mert hát a foglya.) Arthur Millernek a Salemi boszorkányok című művéből készült előadás kapcsán olvastam Marik Noémi kritikájában: "A hit nevében a hatalommal bírók soha nem látott pusztítást visznek végbe. Tehetik: az ember manipulálható, a tömeg hiszterizálható." - Örülök véleményednek, Ildi. :)

      Törlés