Tóth Sarolta: KözönyömFelém dől a fekete félelem,
gyászos emléke zuhatag.
Létemben nincsen értelem,
halálos torony, ingatag.
Sivár közönyöd veszteget,
sírni, jajgatni nem lehet,
csendrendelet, magamra hagy.
Hasztalan cseng a telefon,
csengését némán hallgatom.
nem akarok gondolkodni,
beszélgetni, válaszolni,
álomtalanul álmodni
vágyom, hamuként, urnában.
Ez a világ nem az enyém,
közömbös minden vélemény.
A fájdalomra figyelek,
szellemek hívnak, én megyek.


6 megjegyzés :

 1. Az életbe belefáradt, azt megunt ember gondolatait írtad meg. (A látszat ellenére, nem magad lehetsz ilyen, ha ezt fontosnak érezted közölni, tehát nem voltál közönyös.) Ha meggondolom, ilyen állapotban levők miatt vezették be az eutanáziát, ahol törvényes. Próbálom érteni vagy elfogadni, de az életösztön erejébe vetett hittel ez elég nehezen megy, kedves Sarolta.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Gábor!
   Az életösztön valóban működik ,de a folytonos,intenzív fájdalom vagy a kilátástalan jövő, felelősen másokért is - felülírja azt.
   Mikor már mindent elveszít az ember, amiben élete értelmét látta, közönyössé válik,de még mindig nehezen szánja el magát, hogy lemondjon az életről. Ebben a fázisban leledzem éppen.
   köszönöm neked bölcs üzeneteidet.
   Sarolta

   Törlés
 2. "Nem elég, ha ismerjük egy művész munkáit. Azt is tudni kell, mikor csinálta, miért, hogyan, milyen körülmények között. Egyszer biztosan kialakul egy új tudomány, talán embertudománynak fogják hívni, amely arra törekszik, hogy az alkotó emberen keresztül mélyebben behatoljon az emberbe." /Pablo Picasso/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Árpi, ez a gondolat valóban illik Saci verse után, s hiszem, apránként meg is ismerjük egymást írásainkon keresztül. :)

   Törlés
  2. Kedves árpád

   ezt én is fontosnak tartom, mint egykor irodalmat tanító tanár diákjaimnak a szerzőről is beszéltem mint emberről -és így közel kerültek a műértéséhez és megszerették sokan.
   köszönöm véleményedet

   Törlés
 3. Köszönöm a bölcs véleményt és az együttérzést, az "értést"
  drága Ildi
  szeretettel saci


  VálaszTörlés