8 megjegyzés :

 1. Kedves Ildi.

  Ez, a szépítetlen valóság, az örök körforgás megváltoztathatatlan törvénye.
  Mindenkire vonatkozik, aki valaha is született, és fog születni, a jókra, és rosszakra egyaránt.
  Hogy igazságos é a sorstól, vagy nem,nem tudom, de az élő véleményére nem kíváncsi senki.
  Nem vagyok boldog...
  Tetszett.
  gyuri

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gyuri, pedig néha érdekes volna a visszatérésről a tapasztalás,de olyan még nem volt, tartok tőle nem is lesz.[-( Így maradnak a pókhálós emlékek, és a búcsúzás. Mit ne mondjak,én sem örülök ennek, jól érzem magam a bőrömben, szeretnék, még sokáig így maradni. :)

   Törlés
 2. Milyen igaz, valóban: túl azon, hogy az elmúlás sorsára jutunk, senki nem kerülheti el, hogy valamiképpen egyedi sorsot is meg ne éljen. Ezzel hagyja hátra a szétmálló, illatukat veszített, némely írásokban talán meg is örökített emlékeket. Tárgyszerűen konstatáljuk: volt "éden", lett ódon. Mint írtad, Ildi, értékelve-emlékeztetve.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez baj, nem Gábor? Édenből ódon, s megöregszenek a tárgyak is, velünk együtt. S hogy olvasom a hozzászólásodat, elgondolkodtam, milyen kegyetlen dolog is, az élet múltával, az emberek kedves tárgyait is viszi magával az enyészet. Pontosabban szólva, bármennyire is fáj, ki kell dobni a valamikor kedves dolgokat, ruhákat. Csak emlékezetünkben őrizzük, aki fontos volt. Azt hiszem kellően érted, amit magyaráznék... :)

   Törlés
  2. Az édent nem véletlenül tettem idézőjelbe, Ildi: a nem mindig édeni történetekről is szóló életünk végén ugye azt is mondhatjuk, hogy nemcsak a kedves tárgyaink múlnak el velünk, de a minket ért kegyetlenségek is elenyésznek. Egyébként igazad van, "az élet szép, tenéked magyarázzam"? :)

   Törlés
  3. Egyszer a néma leventének is megoldódhat a nyelve. Kicsi voltam, amikor Ruttkai Évával, és Gábor Miklóssal a főszerepben láttam a darabot a tv-ben, egy életre szóló élményt adott, s őrzöm, bizony. :)

   Törlés
 3. Kedves Ildi,

  Szép versedben finom köntösben ott van akkor is az, ami elkerülhetetlen.
  :) nincs mese.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Noémi, sajnos nincs menekvés, pedig jó volna néha. :) Köszönöm,hogy nálam jártál. :)

   Törlés