10 megjegyzés :

 1. Kedves Ildi.

  Kedves, optimista vers, jön a tavasz feltartóztathatatlanul, tehetetlen dühében, hiába őrjöng a tél, az ő ideje lejárt.
  Tetszett.
  gyuri

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, kedves Gyuri ! Örülök, hogy tetszett. :)

   Törlés
 2. Csinos formátumú, kedves kis versedet olvasva el is hiszem, hogy itt a kikelet a kertek alatt, de ha a meteorológus hallgatom, még előttünk van a februári tél. Üdv. Ibolya

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, Ibolya ! Valójában a fotó ragadta meg a fantáziámat, érdekes fényhatása,és színei miatt. Fenn a lilába hajló vörös, és kék, lenn a zöld ragyogása. A sötét, és fénylő zöld ellentéte érdekes hatású.

   Örülök, hogy túl vagy a műtéten, és ismét "köreinkben" láthatunk. :)

   Törlés
 3. Érzem a tavasz leheletét én is, kedves Ildi! :) Tetszett versedben most az, hogy háromféle szerkezetet mutatnak strófáid. (Az első "egy mondatát" a másodikban három kép "felsorolása" követi, a harmadik megint részben sorból áthajlásos, s ekként más.) Talán a készülődés sokfélesége, izgalma érződik így jobban. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönöm, kedves Gábor ! Olyant fedeztél fel a versemben, amire nem is figyeltem fel, és nagyon örülök neki, s hogy tetszett. Való igaz a tavasz úgy jön, mint egy szeszélyes kisasszony. Hol jön, meg úgy tesz, mintha menne, de mégis inkább maradna. :)
   Várjuk hát a jó időt, noha igazi telünk sem volt még. :)

   Törlés
 4. Kicsit haikura emlékeztető versformában varázsolod elénk a tavasz szépségét.

  Szeretettel gratulálok, drága Ibolya: Mila

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, kedves Mila ! Valóban haikura emlékeztetnek soraim, magam is konstatáltam, mikor írtam. Úgy tűnik renitens vagyok. :) De örülök, hogy tetszett. :)

   Törlés
 5. Kedves Ildi,

  Csak az érzést írom le, amikor olvasom: friss, üde és vidám.
  Eszembe jut a hóvirágos sarok a kertben.
  Köszönettel: Noémi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, kedves Noémi ! Sokszor van úgy, hogy csak egy érzést kelt a vers az olvasóban, és ilyenkor tavasz kezdetén a színesedő világ örömmel tölt el. Talán nem is kell mindig komoly, nehéz gondolatokat átadni.:)

   Törlés