Tomor Gábor: SegítségA kép címe: Fekete álom (tollrajz), s a Szerző alkotása.háborgó csatakos tenger
féktelen kéjjel vágtató
árján monstrumok csatáznak
mélyében lenni se jó

erőst lebír a még erősebb
cselvető állít kelepcét
zaklat kifoszt vandál sereg
ellenük ugyan ki merész

s lám most gyáva gyarló lelkek
párducos bőrök sellő testek
simulnak csúsznak izgalommal

ügyes úrnak hódolón
égbe lökve öklét ki szól
kis halad megeszem nagy hal

7 megjegyzés :

 1. Íme, a XXI. század vadkapitalizmusa romantikus szonettbe öltöztetve... Vagy... Petőfire emlékezvén súlyos társadalomkritika... Még másabb értelmezés: az ember nem számít már széles e honban, s a pártok küzdelmeiben elvész... És lenne még hozzáfűzni valóm!
  A tusrajzból egy emberi fej kiáltozik vagy egy teljes test görnyed az élet súlya alatt... Nagyon érdekes a kép!

  VálaszTörlés
 2. Gábor, talán még a nagy hal is csúful jár, büntetésül gonoszságáért.S aki kicsi és elesett,legyen még kisebb és elesettebb. Sajnálom, hogy a rajzodat nem láthatom nagyobb méretben, de azt bizton látom,éppen olyan kifejező,mit amiket eddig megszokhattunk Tőled, nagyon tetszik.

  VálaszTörlés
 3. Van ám itt verseny, kedves Ildikó! A cím is ez volt eredetileg, aztán mégis változtattam: ugyan tűnődjék el a kedves Olvasó: kitől, milyen közreműködésre számíthatunk (a kisebb-nagyobb tehetségünkkel), valójában mi is az a "segítség"? Ennek megfelelően mellékelem ide e vérszomjas fejet... :-t
  (Ami a rajzot illeti, majd feltöltöm a Láncolat-galériában is, hátha elemezhetőbb lesz úgy, s kiderülhet akár, a várakozásod alatt marad, vagyis el- - a "megszokottól"... :) )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudom, hogy nem fog elmaradni a várakozástól. Célközönség,tudod .... :)

   Törlés
  2. Ebben van valami... Mármint hogy léteznek, akik ismerik a szerzőt, munkáit, várják az újabbakat, és már számítanak a megszokott színvonalra... Na de, valljuk be: ez már lehet az elfogultság felé vezető út eleje, sajnos... ;(

   Törlés