8 megjegyzés :

 1. Kedves Gábor.

  Minden ember valahol él a rengeteg megvalósulatlan álmainak birodalmában. Igyekszik remélni, hogy neki beteljesedik valami, ami ennél több. Ez, valahol, a talpon maradni tudás miatt fontos.
  Ez, egy önvédelem.
  Aztán mégse, aztán mégse...
  Igazán súlyos, és érdemes témájú a versed.
  gyuri

  VálaszTörlés
 2. Önvédelem, ha lehetne... Igaz, mint az is, hogy bár filozofálgatunk mindenről, túl sokra nem jutunk vele... Valameddig mégis... :)
  Köszönöm értelmező soraid, Gyuri! :)

  VálaszTörlés
 3. Kedves Francis,

  Nagyon tetszett a versed, de rengeteget el kellett olvasnom, annyira tömör és bizony igaz, állandóan vágyakozunk, végtelen kimeríthetetlen tárházunkból, mindegy ami már megvalósult, az nem fontos, de az a másik az lenne jó :) Na, szépek vagyunk, mi emberek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Éppenséggel így is értékelhetjük, kedves Noémi. Mindig valami más, illetve valaki másik – is... (o)
   Tetszett véleményed az emberi – mondjuk úgy – állhatatlanságról. :)

   Törlés
 4. Vágyak, és álmodozás nélkül nem megy. Valahol ez visz előre minket, persze a csalódások se kerülnek el, anélkül nem megy, nem sikerülhet minden elsőre, és pont úgy, mint ahogy elterveztük.:)

  VálaszTörlés
 5. Bizony így van, vágyak, álmok nélkül nem élet az élet. És a sors "jóvoltából" vannak olyan igények, képzelgések, melyeknek már nincs, nem lehet alapjuk, s mégis megfogalmazzák őket. Ahogy vannak fantomfájdalmak, úgy lehetnek - kissé lazán jelezve - akár fantomremények, -kívánságok is.
  Örülök válaszodnak, Ildi! :)

  VálaszTörlés