Tomor Gábor: PiszkozatKi mit tud, miről nem tud,
kiket mivel oltogatnak?
Merre nyílhat s milyen út?
Panoptikum, hitek omlása,
keszekusza képek nyoma –                                                                                    
eljövendőnk őskáosza.Csatolva egyik pasztellem előzménye, mondhatni: ezzel kezdődött a Hegyek című képem.

11 megjegyzés :

 1. Attól tartok Gábor, hogy "Eljövendőnk őskáosza" elkerülhetetlen.
  A hitek, remények és tévhitek forgatagában kavargó ember, hát, esélye - nem sok.
  /Ami most zajlik, az is erre enged következtetni./

  De kitartás, én már lankadok.
  gyuri

  VálaszTörlés
 2. Ebben az esélyeket apasztó világban sem vesztetted el humorodat, Gyuri! Ennek külön örülök, s köszönöm soraid is. :)

  VálaszTörlés
 3. Gondolatébresztő verseid megragadnak, úgy vagyok velük, mint az egyszeri asszony, akinek mindenről eszébe jut valami. Mi a fenét tudunk mi, a minket körülvevő világról, csak azt, amit a média bemutat.Könnyű bennünket becsapni, mert nem tudjuk , hogy melyik média kinek a szája íze szerint hozza a híreket. Ha megérnénk az idő távolát, ahonnan, már mindent tisztán látnánk, igencsak elcsodálkoznánk bizonyosan, de mi a ma valóságát nem láthatjuk meg, mert nagy köd veszi még körül, a tisztuláshoz meg már nincs elég időnk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Francis2016. március 14. 15:36

   Nehéz az egyszeri asszonynak, mint a mai világban úgyszintén nehezen tájékozódó polgárnak is. A köd bizony ránk telepszik, s bizony vastagítják, gondban, akik azt szurkálni igyekeznek.
   Örülök véleményednek, Ibolya!

   Törlés
 4. Kedves Gábor,

  Elgondolkodtam ismét a soraidon, ömlenek ránk az információk és ember legyen a talpán aki a sok megnyílt útból ki tud választani valami valósat. És persze el lehet mélázni azon is, hogy kinek mi a valóság és hogy egy van-e vagy több? :) jó messzire visz engem a versed. Nagyon tetszett :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  3. Ha csak információk ömlenének, még volna esély az utak közti választásra. Ámde sok az ál-, a félrevezető, az ilyen-olyan érdekek érvényesítésével, koncepciók szerint súlyozva árasztott adat. A lelepleződések révén már ma is láthatók jelei a bizalom fogyásának.
   Okkal mélázol, kedves Noémi! :-?

   Törlés
 5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 6. Csatlakozva az előttem szólókhoz: ma arról olvastam, hogy az 1900-as évbe(k)ben az USA-ban sok-sok olyan csontvázat semmisítettek meg, amely arra utal, hogy a földön élő élő emberek 3 m körüli magasak voltak, s az emberi élet jóval korábbi, mint azt tanítják, mondják. Természetesen fotó is volt az íráshoz. És megannyi hihetőnek tűnő cikk, írás,a magyarságról, származásáról, szuperségéról. Kár, hogy nem vagyunk mindentudóak, így a sok pelyvából nem tudjuk kiválogatni a szemet, az értékeset. Így aztán mindenki a világnézetének, tanultságának megfelelő verziót fogadja, hiszi el. Eközben nem tudjuk mi az igazság, talán X-aktásan mondva: az igazság odaát van... :) Tetszett a versed. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Felemlített példád is azt bizonyítja, hogy a világban szakadatlanul folyik az információk megsemmisítése is, párhuzamosan a majdan célszerűen felhasználhatóak őrizgetésével. Plusz a befeketítések gyakorlatával mind újabb "tények"születnek. Csoda, hogy "ideát" csak részigazságokról tudhatunk, csak feltételezhető valóságtöredékekből próbálunk következtetni az egészre?! [-(
   Egyféleként gondolkodunk e dolgokról, Ildi. :)

   Törlés