Tomor Gábor: Látkép



Látszom?
Éppen látszhatsz.                                
Összefogózva?
Á, csak magad.                                    
Pici pöttyök közt                                 
te is egy.


A kép Keserű Károly munkája (tinta, papír).


10 megjegyzés :

  1. Na, ez az, amit szinte nem lehet elfogadni Gábor.
    "Pici pöttyök közt te is egy".
    Ez a jelentéktelenség, valahol hihetetlen, pedig ez az igazság.
    Ennyi pötty között vegetálni, na, most ment el a kedvem az egésztől...
    Igazán tetszett felvetésed.
    gyuri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, Gyuri, nehéz megbékélni ezzel az észrevétlenséggel. Hatsorosom hőse látszani szeretne, s a válaszoló "meg is engedi" neki: "látszhat" persze, s talán látják is. De csak úgy, magányosságában. Hááát... szoktad írni, s alkalmazom én is. Örülök a "most ment el a kedvem az egésztől" megjegyzésednek, mert most bevillant, ki mondhatta ezt valamikor. Napok óta törtem rajta a fejem, úgy látszik, talán ezért nem véletlen, hogy ilyen befejezésre fordult a "tollam". Királyhegyi Pál humorista állítólagos aranyköpéseként hangozhatott el először... :)

      Törlés
  2. Igen, igy igaz. A sok pötty közt valahol...hajnalka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért csak kirajzolódnak az arcok, csak marad benyomás, majd emlék róluk. Mint a mellékelt képen is előbukkanni készülnek éppen...
      Köszönöm beleérzésed, Hajnalka! :)

      Törlés
  3. Kedves Gábor,

    Egy pötty, egyedül, pedig egész életünkben azon vergődünk, hogy többek, nagyobbak...legyünk. Eszembe jut amit egyszer az egyik temetőben véletlenül elolvastam egy hatalmas díszes síron: XY gimnáziumi tanár- pedig ott lent egy pötty, magányosan :) tetszet a gondolatod

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kapiskálom, hogy az utolsó sort nem véletlenül írhattam így, jó ideig még "játszottam" a mást erősítő "egyetlenegy" szóval is. Ez, ugye, az egyszeri "pötty"-lény magunk létének fontosságára utalt volna. Nyilván inkább lehettem kíváncsi a - Gyuri szavával - jelentéktelenség jelzésének "meghökkentő" hatására. Jó az észrevételed, kedves Noémi, a síron túli bizonykodás példája.
      Örültem soraidnak! :)

      Törlés
  4. Drága Gábor!

    Mindenki csak egy pötty a világmindenségben, még a nagy feltalálók is, azok között is van aki fénylő, és van aki fekete, mert feltalálásával rettenetes kárt okozott (Atombomba).
    Szeretettel gratulálok versedhez: Mila

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igaz e megjegyzés, pöttységünk minősítéseként pedig éppen azon tűnődtem, vajon hogyan viszonyulunk egymáshoz. Van-e egyáltalán érdemleges kapcsolat? Nem közömbös ez kisebb közösségben, akár egyetlen társsal élve, akár/vagy éppen az emberiség egyedeként jót vagy rosszat művelve.
      Egyetértünk, kedves Mila! :)

      Törlés
  5. A pici pötty sok pötty közötti magánya... igazán emberi pötty.... tetszett :)

    VálaszTörlés