Tomor Gábor: Állapot



Szűkségben élsz –           
vállalt szorongás.              
El nem esel,                                       
de kiutad zárják.                                
Forogsz magad körül.                                        
Megszokott biztonság.
                                                            

A kép címe: Keretek; Tóth Zsófia alkotása.


8 megjegyzés :

  1. Ez a szorongással, bizonytalansággal kísért létezés, amit vállalni kell, nincs más lehetőség Gábor.
    A szükség, a kényszer, nagy úr. Az egy helyben való toporgás, talán valami labilis biztonságérzetet nyújt,a kényszerű megszokás, idővel, valami "Védettség" illúziót generál.
    Mély tartalmat hordoz írásod, tetszett.
    gyuri

    VálaszTörlés
  2. Szűkösség, mennyi mindenbe bezártság – ó, hát ez a biztonság? Így igaz, ahogy írod, Gyuri, a szükségállapotban is ki-ki megtalálhatja a maga illúzióját...
    Köszönöm hozzászólásodat! :)

    VálaszTörlés
  3. Lehet, hogy e kényszerű bezártság biztonságot is ad annak, aki fél az új dolgoktól. Az persze szent igaz, hogy "be is gyöpösödik" ahogy szokták mondani. De lehet, hogy az érintett nem is érzékeli ezt annyira, csak a külső szemlélő látja. Tetszett a versed, Gábor ! :)

    VálaszTörlés
  4. Lehet, hogy érez bizonyos biztonságot, aki olyan, de a szorongást csak úgy ő sem vetheti el. Egyébként meg jeleztem is, menni nemigen van hová, keresne "ki-utat", de azt elállják. - Köszönöm tűnődésed, Ildi! (o)

    VálaszTörlés
  5. Sok ember él így kedves Gábor, mindnek megvan a maga oka arra, hogy miért nem változtat az életén.Van aki nem is képes rá, de nem tehet róla.Tetszik a rövidkéidben, hogy mindig egy gyakori jelenségről, vagy jellem hibáinkról szólnak. Majd elolvasom a régebbieket is, ritkán jut időm az olvasásra nyáron, sok a dolgom, és már lassúbb is vagyok. Üdv. Ibolya

    VálaszTörlés
  6. Remélem, azért eléggé aktív leszel így is, Ibolya! Ez egyben nagyobb tágasságot is jelent számodra, hogy rövidem témájához kapcsolódjam. Bizony igazad van, sokféle ember az életét különféle megfontolások, kényszerűségek szerint igazgatja, illetve tartja kordában.
    Örülök, hogy olvastál, pár hozzászólás erejéig is velünk voltál! :)

    VálaszTörlés
  7. A kalitkába zárt ember, akinek nincs lehetősége másképp élni, mert ilyen társadalomban nincs rálehetőség.
    Szeretettel gratulálok: Mila

    VálaszTörlés
  8. Forogsz magad körül – annyi mindent látsz, mit ugyan felfogsz, mégis oly érthetetlennek tűnik; egyre csak keresed okát – ez miféle biztonság? :-? – Örültem hozzászólásodnak, kedves Mila.

    VálaszTörlés