Molnár Klaudia: Korrupció





A világ, amelyben élünk anyagi világ. Mi az, ami nem az anyagiakról szól napjainkban? Meghatároz-e minket a pénz? Vagy mi határozzuk meg azt? Ezeket a kérdéseket feszegetem ebben az újabb bejegyzésemben.
Ha pénzed van, tiéd a világ. Megveheted a sarkon álló élvezetet, megveheted a rendőrt, szintén a sarkon (:D), megveheted a diplomádat és most mondhatod, hogy, na de boldogságot senki sem vehet. Erre én azt mondom, hogy igazad is van, de a boldogságot mindenkinek magának kell megteremteni, mindenkinek vannak boldog és kevésbé boldog szakaszai, szóval mégis csak könnyebb feltételeket teremteni a boldogsághoz pénzzel. Most pedig azt gondolhatod, hogy jó, de egészséget már csak nem lehet pénzért venni. Nyilván igazad van ebben is, de megveheted az orvost, vagy akár több orvost, a méregdrága gyógyszereket, megveheted a sajtót, hogy mindenki sajnáljon, és megveheted a legújabb kutatásokon alapuló műtéteket. Végső soron, lássuk be, hogy ha pénzed van, az egészségért folyó harcban is nagyobb esélyekkel indulsz. A lényeg, hogy Magyarországon nincsen korrupció. Engem személy szerint mégsem ez dühít.

Sokkal inkább ennek a fordítottja: Ha nincs pénzed, egy kicsit sem kapsz a világból. Egy mai nő, kis jóindulattal, valószínűleg szóba sem áll veled, ha nincs pénzed. És persze a férfiakba, ez annyira beleivódott, hogy manapság, elképzelhetetlen, hogy bárkivel beszélgethessek egy klubban, ha arra a kérdésre, hogy: "Mit iszol?" az a válaszom, hogy "Köszönöm szépen, semmit.". Ettől a ponttól, senkinek eszébe sem jut, hogy esetleg nem vagyok szomjas, ez a válasz, csak azt jelentheti, hogy köszönöm szépen, de nem tetszel. Szóval nincs mese, ha beszélgetni akarok, innom kell. Viszont, ha alkoholmenteset iszom, a rám költött összeg, pénzkidobás. Ha pedig alkoholosat, akkor abban a pillanatban azzá válok, ami ellen beszélek. Egy könnyen megkapható pénzéhes nővé. Ezt annyira jól tudják már a legfiatalabbak is, hogy szilveszter éjjel ezt a párbeszédet kellett végighallgatnom egy bankjegy-automatánál, két maximum 13 éves fiútól.
"- Vennünk kell le még ezer forintot haver, mert a csajokat le kell itatni, ha akarunk valamit.
- Oké, akkor fejenként ezer. Biztos elég lesz."
Tehát klubban zsákutca ismerkedni, legalábbis nagyon úgy fest. Mi marad tehát ma? Megvan már a válasz a fejedben? - FACEBOOK.
Rengeteg kutatás foglalkozik a ténnyel, hogy egy egyedülálló személy, aki nincs regisztrálva Facebookon, vagy legalábbis valamilyen közösségi oldalon, mennyivel kisebb eséllyel indul a "húspiacon". És sajnálatos módon még megcáfolni sem tudom ezt a tényt, ugyanis talán én sem lennék együtt a kedvesemmel, ha az oldal nem lenne. Persze az sem titkolt tény, hogy számtalanszor ránéztem a Facebook oldalamra, amíg ezt a rövid jegyzetet megírtam…
Mark Zuckerberg maga is ezért találta ki az oldalt. Mi az ami motiválja a fiatalokat? A családi állapot. Ez az az információ, amihez korábban kellett néhány udvarias kérdés, vagy legalábbis egy-két jó ismerős, hogy kiderítsd. Továbbá ez az az információ is, amit ma legrosszabb esetben is két kattintással érhetsz el, szavak nélkül.
Kik azok, akik kezében van a jövő? A fiatalok. Akiket, mint láttuk a családi állapot motivál. Tudott valamit ez a pasi.
De korszellem ide, vagy oda, gyakran elgondolkozom rajta, hogyha egyszer tönkremenne a számítógépem és mondjuk az internet is, akkor itt maradnék egy írott betű nélkül és hiába van nekem a fejemben sok száz gondolat, még egyszer már nem tudnám így leírni. Semmi nincs az író-énemből, ami kézzel fogható. Adathalmaz. Talán én magam is az vagyok. Ha ez így van, csak remélni merem, hogy nem száll el egyik pillanatról a másikra az egész.
Vagyis a világot a Facebook irányítja, na meg a pénz. A pénz és a párkapcsolatok kapcsán pedig még álljon itt egy kérdés, ami nagyon remélem, hogy Téged is elgondolkodtat majd: Amikor összeomlik a pénz világa, ami hamarosan várható, és nem lesz különbség kínai és Armani öltöny között, hogy fogod kiválasztani a Nagy Ő-t?

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése